Eläinlääkäri, eläinsuojelu ja löytöeläimet

Eläinlääkäripalvelut

Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen järjestämästä eläinlääkintähuollosta vastaa Espoon seudun ympäristöterveys.

Kaupungineläinlääkärit:
Eläinlääkäri Taija Kuronen
Eläinlääkäri Raisa Lohman

Kaupungineläinlääkärien työnkuvaan kuuluu peruseläinlääkäripalveluiden lisäksi eläinlääkintähuoltolain mukaisia virkatehtäviä, kuten eläintauti- ja eläinsuojeluvalvonta sekä eläinten tuonti- ja vientitarkastukset.

Kaupungineläinlääkärien laajan tehtäväkentän vuoksi voimme tarjota vain rajallisen määrän vastaanottoaikoja ja neuvontaa.

Eläinlääkärien yhteisvastaanotto toimii Espoon Olarissa osoitteessa Pihatörmä 1 A.
Ajanvaraus mieluiten ma-pe klo 9–10 numerosta 09 8168 4458

Toivomme kaupungineläinlääkärin vastaanotolle saapuvan eläimen saattajan käyttävän kasvomaskia lemmikin hoitotilanteessa, sillä turvaetäisyydestä huolehtiminen on tällöin usein mahdotonta. Odotusaulassa maskin pitäminen ei ole välttämätöntä, mikäli turvaetäisyyksistä voidaan huolehtia. Tutustuthan myös linkissä olevaan Ohjeistus eläinlääkärin vastaanottoon -tiedotteeseen.

Hinnasto (pdf, 10 Kt)

Voit varata ajan myös netissä:
Nettiajanvaraus

Virka-ajan ulkopuolisesta (arkipäivinä klo 16–8 sekä viikonloppuisin ympäri vuorokauden) eläinlääkäripäivystyksestä vastaa Yliopistollinen eläinsairaala.

Muualla verkossa

Yliopistollinen eläinsairaala
Viikin löytöeläintalo

Yhteystiedot

Katuosoite
Pihatörmä 1 A
02240 Espoo

Eläinlääkärien vastaanotto
Pihatörmä 1 A, 02240 Espoo
Ajanvaraus mieluiten ma–pe klo 9–10
09 816 84458

Eläinsuojelu ja löytöeläimet

Eläinsuojelu

Eläinsuojelulain ja -asetusten tarkoituksena on parhaalla mahdolliselle tavalla suojella eläimiä kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta sekä edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua.

Pääsääntöisesti eläimiä kohdellaan Espoon seudulla hyvin. Eläinlääkäreille ja terveystarkastajille tulee kuitenkin vuosittain kymmeniä ilmoituksia epäillystä eläinsuojelurikkomuksesta ja eläinten huonosta kohtelusta. Kaikki ilmoitetut tapaukset tarkastetaan, mutta kaikki käynnit eivät kuitenkaan anna aihetta toimenpiteisiin. Eläimen omistajaa opastetaan ja ohjataan eläimen oikeassa hoidossa, ja tarvittaessa annetaan määräyksiä epäkohtien poistamiseksi.

Ohje eläinsuojeluilmoituksen tekemiseksi

Eläinsuojeluilmoitus tehdään sähköpostitse, osoitteeseen elainlaakari@espoo.fi.

Ilmoituksesta on käytävä lyhyesti selville, miksi eläinsuojelutarkastus on mielestäsi tehtävä. Esimerkiksi pelkkä koiran haukkuminen ei anna aihetta tehdä eläinsuojelutarkastusta, vaan kyseessä on järjestyshäiriö, jota valvovat muut tahot.

Ilmoituksessa on oltava kohteen nimi ja täydellinen osoite (myös asunnon numero ja tarvittaessa mielellään myös mahdollinen ovikoodi rappukäytävään).

Ilmoittajan tiedot ovat toivottavia, jotta ilmoittajalta voidaan kysyä mahdollisia lisätietoja. Ilmoittajan tietoja ei paljasteta koskaan kohteelle.

Löytöeläimet

Espoon ja Kauniaisten alueelta talteen otetut löytöeläimet hoidetaan Viikin löytöeläintalossa, Koetilantie 13, Helsinki (puh. 040 198 0778, viikki@hesy.fi). Tarkempia tietoja toiminnasta löydät Viikin löytöeläintalon sivuilta.

Kirkkonummen kunnan alueelta talteen otetut löytökoirat: ilmoitus ja tiedustelut puh. 040 7726 552. Viikin löytöeläintalo puolestaan huolehtii Kirkkonummen alueelta tavattujen kissojen ja muiden pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisestä hoidosta.

Talteenotettua eläintä on eläinsuojelulain mukaisesti säilytettävä 15 vrk ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin, ellei eläimen omistaja ole tiedossa. Espoon kaupungilla on sopimus irrallaan tavattujen lemmikkieläinten kuljetuksista Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen kanssa. Kadonnutta lemmikkiä voi tiedustella Löytöeläintalosta, Helsingin eläinsuojeluyhdistykseltä tai poliisilta.

Apua löytöeläinten kuljetukseen:
Helsingin eläinsuojeluyhdistys
p. 09 5420 0100, ma–pe klo 10–17

Muualla verkossa

Viikin löytöeläintalo
Eläinsuojelu ja eläinten pito (Ruokavirasto)
Eläinsuojelulaki
Eläinsuojeluasetus
Helsingin eläinsuojeluyhdistys
Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto
Karkurit

Yhteystiedot

Katuosoite
Pihatörmä 1 A
02240 Espoo

Eläinlääkärien vastaanotto
Pihatörmä 1 A, 02240 Espoo
Ajanvaraus mieluiten ma–pe klo 9–10
09 816 84458
elainlaakari@espoo.fi