Toisen henkilön puolesta asiointi terveydenhuollon sähköisissä palveluissa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Jos sinun on itse vaikea hoitaa asioitasi, voit antaa toiselle henkilölle suostumuksen toimia puolestasi terveydenhuollon sähköisissä palveluissa.

Suostumuksen annat täyttämällä tältä sivulta löytyvän lomakkeen.

Lomakkeella voit antaa suostumuksen toiselle henkilölle hoitaa puolestasi sähköistä asiointia Espoon kaupungin terveydenhuollossa. Suostumus koskee seuraavia verkkopalveluita:

  • Terveydenhuollon ajanvaraus (hammashoito, neuvola, terveysasemat, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto)
  • Omahoito ja Terveyskansio
  • Tekstiviestimuistutus
  • Esitietolomakkeet

Toimita allekirjoittamasi lomake henkilökohtaisesti terveydenhuollon yksikköön (esim. terveysasemalle, neuvolaan, koulu- tai opiskelijaterveydenhoitajalle, hammashoitolaan), jossa suostumus ja sen rajaukset kirjataan potilastietojärjestelmään. Suostumuksen voi tehdä rajoitetuksi ajaksi tai toistaiseksi voimassaolevaksi. Suostumuksen voit halutessasi peruuttaa toimittamalla sivulta löytyvän lomakkeen Espoon kaupungin terveydenhuoltoon.

Huoltajilla on ensisijainen vastuu alle 18-vuotiaan lapsen hyvinvoinnista. Alaikäinen voi kuitenkin halutessaan kieltää terveydentilaansa ja hoitoonsa liittyvien tietojensa antamisen huoltajalleen, jos hän ikäänsä ja kehitystasoonsa nähden kykenee päättämään hoidostaan.

Terveydenhuollon sähköisissä palveluissa käsitellään terveyteen ja hoidon järjestämiseen liittyviä tietoja. Espoon terveydenhuollon sähköisissä palveluissa 14 vuotta täyttäneen henkilön tulee antaa suostumus, jotta esimerkiksi huoltaja pystyy asioimaan hänen puolestaan (ns. suostumus puolesta asiointiin). Tällä halutaan varmistaa alaikäisen mielipide em. liittyvien tietojen näyttämisestä. Myös tätä nuorempi lapsi voi kieltää tietojensa näyttämisen, mikäli hän kykenee päättämään hoidostaan. Vanhemmat eivät voi tällöin asioida hänen puolestaan sähköisissä palveluissa.