Terveysasema-palveluseteli

 • Jaa Facebookissa
 • Jaa Twitterissä

Espoolaisten on mahdollista valita terveysasemapalvelut yksityiseltä terveysasemalta Espoon keskuksen alueella 1.5.2020 alkaen. Palvelusetelillä saat valitsemaltasi yksityiseltä terveysasemalta samat palvelut kuin kaupungin omilta terveysasemilta, eli yleislääkärin vastaanotot, terveydenhoitajan ja sairaanhoitajan vastaanotot, rokotukset, laboratorio- ja röntgenpalvelut, päivystyksen ma−pe klo 8−16 (yhtenä iltana klo 18 saakka) ja terveysneuvonnan. Käyntimaksut ovat samat kuin kaupungin omilla terveysasemilla.

Mukaan on toukokuun 2020 alkuun mennessä ilmoittautunut kaksi yksityistä terveysasemaa: Mehiläinen Oma Lääkärisi Espoontori sekä Terveystalo Espoontori. Myös muita yksityisiä terveysasemia voi tulla mukaan myöhemmin.

Samarian terveysaseman palvelut jatkuvat Espoon keskuksessa normaalisti. Tällä hetkellä Samaria toimii Espoon infektioterveysasemana. Palvelusetelimalli ei vaikuta kaupungin nykyiseen henkilöstöön eikä palvelussuhteisiin.

Haluan palvelusetelin! Mitä teen?

 1. Soita Espoon asiakaspalvelukeskuksen palvelusetelinumeroon 09 816 34550, avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 7-16. Käytössämme on takaisinsoittopalvelu.
 2. Espoo voi myöntää sinulle terveysasemapalvelusetelin, mikäli olet espoolainen, sinulla on henkilötunnus. Seteleitä jaetaan enintään 25 000 kappaletta.
 3. Saat palvelusetelikoodin tekstiviestillä puhelimeesi. Palvelusetelikoodi voidaan myös postittaa.

Minulla on palvelusetelikoodi. Miten toimin?

 1. Valitse terveysasemaksesi Mehiläinen Oma Lääkärisi Espoontori tai Terveystalo Espoontori. Huomio! Mukaan voi myöhemmin tulla muitakin yksityisiä terveysasemia. 
 2. Vahvista valintasi ottamalla yhteyttä valitsemallesi yksityiselle terveysasemalle. Kerro, että sinulla on palvelusetelikoodi. Terveysasema kirjaa sinut asiakkaakseen. 
 3. Varaa aika ja käytä palveluja.
 4. Voit halutessasi vaihtaa valintaa kerran vuodessa (ks. ohjeet alta).   

Haluan luopua palvelusetelistäni tai vaihtaa terveysasemaani! Mitä teen?

Voit vaihtaa terveysasemaasi kerran vuodessa. 

 1. Soita Espoon terveysasemien palveluseteli-puhelinpalveluun 09 816 34550, avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 7-16.
 2. Kerro, että haluat vaihtaa toiselle yksityiselle terveysasemalle tai kaupungin omalle terveysasemalle.
 3. Valintasi tallennetaan 
 4. Asioi uudella terveysasemallasi.

Huomaathan

 • Terveysaseman palveluseteli ei ole konkreettinen seteli eikä paperi. Palveluseteli on kaupungin sitoumus siitä, että saat terveysasemapalveluja mainituilta yksityisiltä terveysasemilta. Käytännössä seteli on numerokoodi, jolla sinut kirjataan valitsemasi yksityisen terveysaseman asiakkaaksi. 
 • Palvelusetelillä saat valitsemaltasi yksityiseltä terveysasemalta samat palvelut kuin kaupungin omilta terveysasemilta, eli yleislääkärin vastaanotot, terveydenhoitajan ja sairaanhoitajan vastaanotot, rokotukset, laboratorio- ja röntgenpalvelut, päivystyksen ma−pe klo 8−16 (yhtenä iltana klo 18 saakka) ja terveysneuvonnan. Käyntimaksut ovat samat kuin kaupungin omilla terveysasemilla. Jos tarvitset hoitoa terveysasemasi ollessa suljettu, esimerkiksi iltaisin, viikonloppuna tai pyhäpäivisin, päivystysapu p. 116117 ja yhteispäivystys auttavat sinua. Erikoissairaanhoitoa vaativissa tilanteissa palveluseteliasiakas saa lähetteen HUSiin.
 • Jos haluat valitsemaltasi yksityiseltä terveysasemalta muita palveluja, esimerkiksi erikoislääkäripalveluja, maksat niistä itse, kunkin yrityksen oman hinnaston mukaisesti.  
 • Kun valitset palvelusetelin ja yksityisen terveysaseman, et voi käyttää kaupungin omien terveysasemien vastaanottopalveluja. 
 • Erikoissairaanhoitoa vaativissa tilanteissa palveluseteliasiakas saa lähetteen HUSiin. Jos tarvitset hoitoa terveysasemasi ollessa suljettu, esimerkiksi iltaisin, viikonloppuna tai pyhäpäivisin, päivystysapu p. 116117 ja yhteispäivystys auttavat sinua. 
 • Voit vaihtaa valintaasi kerran vuodessa, kuten aiemminkin.  
 • Palveluseteli on tarkoitettu vain espoolaisille, joilla on henkilötunnus.
 • Palveluseteleitä on tarjolla yhteensä 25 000 kappaletta. Näistä osa on tarkoitettu ensisijaisesti Suvelan ja Tuomarilan asukkaille ja loput muille espoolaisille, jotka haluavat terveysasemapalvelut Espoon keskuksen alueella. 
 • Espoon kaupunki valvoo, että saat laadukkaita ja asianmukaisia palveluja valitsemaltasi yksityiseltä terveysasemalta. Palveluseteliä käyttäessäsi oikeusturvasi perustuu potilaslakiin, potilasvahinkolakiin ja kuluttajansuojalakiin.  

 Neuvoa ja apua 

 • Palveluseteliin liittyvää neuvontaa saat Espoon terveysasemien asiakaspalvelukeskuksen palveluseteli-puhelinpalvelusta p. 09 816 34550, avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 7−16.   
 • Asiakkuuden aikana, ole yhteydessä suoraan yksityiseen terveysasemaasi.