Terveysaseman vaihtaminen

Voit valita terveysaseman mistä tahansa Manner-Suomesta.

Voit ryhtyä käyttämään uuden terveysaseman palveluja kolmen viikon kuluttua siitä, kun olet jättänyt ilmoituksen terveysaseman vaihtamisesta. Jos lähetät ilmoitukset postitse, voit ryhtyä käyttämään uuden terveysaseman palveluja neljän viikon kuluttua postituspäivästä.

Voit vaihtaa terveysasemaa uudestaan aikaisintaan vuoden kuluttua edellisestä valinnasta.

Perheenjäsenet voivat olla eri terveysasemien asiakkaita. Lapset eivät siirry automaattisesti vanhempiensa mukana. Tee siis jokaisesta siirtyvästä perheenjäsenestä erillinen ilmoitus. Alaikäisen lapsen ilmoitukseen tarvitaan molempien huoltajien allekirjoitus.

Terveysaseman vaihtaminen Espoon sisällä

Täytä ilmoitus terveysaseman vaihtamisesta Espoon sisällä. Jätä tai postita se valitsemallesi uudelle terveysasemalle. Ilmoituslomakkeita saat myös terveysasemilta. Ilmoitusta ei voi lähettää sähköpostitse tietosuojasyistä.

Vaihdon myötä uudelle terveysasemalle siirtyvät lääkärien ja hoitajien palvelut, reseptien uusinta, hoitovälinejakelu ja kiireellinen hoito arkipäivisin klo 8–16. Tiettyä lääkäriä tai hoitajaa et voi valita, mutta toivomuksia voit esittää. Erityisesti pitkäaikaissairauksien hoidossa pyrimme siihen, että voit asioida saman hoitajan ja lääkärin kanssa.

Terveysaseman vaihtaminen Espoosta toiselle paikkakunnalle
tai toiselta paikkakunnalta Espooseen


Tutustu ensin ohjeeseen. Täytä sitten ilmoitus perusterveydenhuollosta vastaavan kunnan vaihtamisesta ja jätä tai postita se sekä nykyiselle terveysasemallesi että valitsemallesi uudelle terveysasemalle

Huomaathan, että terveysaseman vaihdon myötä kaikki seuraavat palvelut siirtyvät uuteen kuntaan:

  • terveysaseman lääkäri- ja hoitajapalvelut
  • hoitotarvikkeiden jakelu
  • terveysneuvonta, terveystarkastukset, todistukset, seulonnat
  • neuvolapalvelut
  • suun terveydenhuollon palvelut
  • lääkinnällinen kuntoutus ja apuvälinepalvelut, kuntoutusohjaus
  • mielenterveys- ja päihdetyö
  • lyhytaikainen vuodeosastohoito

Jos siis haluat esimerkiksi neuvolapalveluja tai hammashoitoa Espoosta, sinun on oltava espoolaisen terveysaseman asiakas. Valintaoikeus ei koske koulu- ja opiskelijaterveydenhuoltoa, joka määräytyy opiskelupaikan mukaan. Myös pitkäaikainen laitoshoito ja kotisairaanhoito järjestetään edelleen asuinkunnassasi.