Influenssarokotuksissa priorisoidaan riskiryhmäläisiä 30.11. alkaen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
26.11.2020 klo 14.17

Päivitys 15.12.2020: Olemme saaneet pienen lisäerän rokotteita ja vakavan riskin asiakasryhmien rokottamista voidaan jatkaa. Terveysasemille on avattu lisää rokotusaikoja viikoille 51, 52 ja 53. Ajat ovat riskiryhmäläisten varattavissa verkkopalvelun kautta osoitteessa espoo.terveytesi.fi

Espoo on saamassa influenssarokotteita saman määrän kuin viime vuonna, mutta rokotteiden kysyntä on ollut aiempaa vilkkaampaa. Tästä syystä rokotetta ei ehkä valitettavasti riitä kaikille halukkaille. Työskentelemme lisärokotusten hankkimiseksi, mutta toistaiseksi rokotteita priorisoidaan siten, että mahdollisimman moni korkean riskin ryhmään kuuluva saa suojan influenssaa vastaan.

Rokotteen saavat ensisijaisesti riskiryhmiin kuuluvat eli

  • raskaana olevat naiset
  • alle 7-vuotiaat
  • 65 vuotta täyttäneet
  • sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat 7-64-vuotiaat
  • varusmiespalveluksen aloittavat
  • terveys- ja sosiaalialan ammattilaiset ja opiskelijat

Lisäksi rokotuksen saavat henkilöt, jotka asuvat samassa taloudessa voimakkaasti immuunipuutteisen tai vakavasti sairaan henkilön, yli 65-vuotiaan, alle 6 kk ikäisen tai raskaana olevan kanssa.

Mikäli rokotteita on tämän jälkeen vielä jäljellä, rokotetaan muussa lähikontaktissa riskiryhmäläisten kanssa olevat. Tiedotamme rokotetilanteen kehityksestä talven aikana.

Mikäli vastaanotolla käy ilmi, ettet kuulu riskiryhmään, emme valitettavasti voi antaa rokotetta ennen kuin rokotteen haluavat riskiryhmiin kuuluvat ovat saaneet rokotteen.

Peru rokotusaikasi, jos et kuulu riskiryhmään

Mikäli et kuulu riskiryhmään, mutta olet varannut rokotusajan, voit perua sen osoitteessa espoo.terveytesi.fi. tai puhelimitse

Lapset ja nuoret saavat rokotteen nenäsumutteena

Influenssarokote voidaan antaa pistoksena tai nenäsumutteena. Nenäsumuterokote soveltuu käytettäväksi 2-17-vuotiailla. Jotta pistettävät rokotteet riittäisivät iäkkäämmille, 2-17-vuotiaille lapsille ja nuorille annetaan ensisijaisesti nenäsumuterokote.

Tällä kaudella influenssarokotetta annetaan toistaiseksi yksi annos kaikille rokotettaville aiemmista influenssarokotuksista riippumatta. Jo yksi annos antaa suojaa influenssaa vastaan. Suojaa voidaan täydentää myöhemmin, mikäli rokotteita on jäljellä riskiryhmien rokottamisen jälkeen.

Lapsen kanssa neuvolassa tai koulussa asioiva saa influenssarokotteen ainoastaan siinä tapauksessa, että hän kuuluu johonkin ylle listatuista riskiryhmistä.

Espoossa on 26.11.2020 mennessä rokotettu 36 647 henkilöä. Rokotuskaudella 2019-2020 rokotteita annettiin kaiken kaikkiaan 65 600 henkilölle   

Kiitos ymmärryksestä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Varmistetaan yhdessä, että mahdollisimman moni vakavan influenssan riskiryhmään kuuluva saa suojan tautia vastaan.