Omahoito

Omahoito on omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimista. Siihen liittyvät terveellinen ruokavalio, riittävä liikunta, tupakoimattomuus ja mielen hyvinvointi. Omahoito on myös sairauksien ehkäisyä ja hoitoa. Näiltä Omahoidon sivuilta löydät tietoa, joka auttaa sinua arvioimaan terveyttäsi ja sairausriskejäsi sekä pitämään huolta terveydestäsi. Saat myös tukea elämäntapojesi muutoksiin.

Duodecimin eOmahoitokirjasto tarjoaa hyödyllistä tietoa sairauksista ja niiden riskitekijöistä. Saat myös käytännön neuvoja esimerkiksi astman, diabeteksen, eteisvärinän, nivelrikon, reuman, sepelvaltimotaudin, sydämen vajaatoiminnan  ja verenpaineen omahoitoosi.

Terveystiedot (Terveyskansio)

Terveystiedot on sähköinen palvelu, jonka kautta voit seurata oman hoitosuunnitelmasi toteutumista ja asioida terveysaseman lääkärin tai hoitajan kanssa.


Lisätietoa terveystiedoista

Testaa itsesi

Testaa itsesi -sivulla voit arvioida omia elintapojasi, ravitsemustasi, liikuntaasi ja päihteiden käyttöäsi sekä laskea sairastumisriskisi. Lisää tietoa saat Omahyvä-sivustolta.

Tukea muutoksiin

Omahyvä-sivuille on koottu ajankohtaista ja luotettavaa tietoa terveydestä ja omahoidosta. Saat hyödyllisiä vinkkejä arkeen sekä tietoa, mistä saa tarvittaessa apua ja tukea muutoksiin. Oman terveysasemasi yhteystiedot löydät täältä.