Ohjeistus koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi palvelualoilla

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.3.2020 klo 12.23

Päivitetty 17.4.2020

Laaja Työterveyslaitoksen ohjeistus löytyy sivustolta: https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-palvelualalle

Kaikkien toimijoiden tulee nyt huolehtia hyvän hygieniatason ylläpitämisestä toiminnassaan. Kiinnittäkää erityistä huomiota seuraaviin ohjeisiin ja lisätietoihin:

  1. Käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Tämä koskee sekä tilojen henkilökuntaa että niiden käyttäjiä. Käsienpesupisteiden on oltava asianmukaisesti varustettuja (saippua, kertakäyttöiset kuivauspyyhkeet) ja lisäksi voidaan käyttää käsihuuhdetta. Henkilökuntaa voi myös muistuttaa hyvistä hygieniakäytännöistä viruksen leviämisen estämiseksi. THL:n ohjeet käsienpesusta ja yskimisestä
  2. On syytä huomioida myös wc-hygienia: wc-istuimen kansi on suljettava huuhdeltaessa. Näin voidaan vähentää pisaratartunnan riskiä, jos virusta erittyy ulosteisiin. WHO:n ohje englanniksi.
  3. Tilojen siivousta on tehostettava Työterveyslaitoksen siivousohje
  4. Usein kysyttyä koronaviruksesta, THL.

Suomen hallituksen linjauksen (16.3.2020) mukaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset suljetaan. Tämän lisäksi suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin. 

Julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. 

Linjauksen mukaiset toimet ovat voimassa 13.5.2020 saakka. 

Lisätietoja:
Espoon seudun ympäristöterveys
terveydensuojelu@espoo.fi