Ryhmätoiminnat

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

MtP-klinikalla Matinkylässä on päivittäin etenkin erilaisiin riippuvuusongelmiin liittyviä ryhmätoimintoja. Useimpiin ryhmiin olet tervetullut ilman ennakkoilmoittautumista


Avoimet ryhmät, joihin olet tervetullut ilman ennakkoilmoittautumista


Aamuryhmä

Ma-pe klo 9.00-10.30 Palvelukeskus Emppu, Kalaonnentie 8, pohjakerros

Ryhmä on tarkoitettu täysi-ikäisille espoolaisille, joilla on tarve keskustella omasta päihteiden käytöstä tai mielenterveyden häiriöistä. 

Ryhmään osallistumista suositellaan esimerkiksi mielenterveys- ja päihdeklinikan yksilöasiakkaana käyvälle sekä vieroitushoidon tai laitoskuntoutuksen jälkeen. Ryhmään osallistuminen ei edellytä muuta hoitosuhdetta mielenterveys- ja päihdepalveluissa.
Aamuryhmää ohjaa kaksi Mielenterveys- ja päihdeklinikan työntekijää. Ryhmän säännöistä tärkein on päihteettömyys, jota kontrolloidaan. Ryhmässä toteutuu myös ryhmään osallistuvien tuottama vertaistuki. Ryhmään osallistuminen on maksutonta.

Ensitietoryhmä

Torstaisin klo 14.00-15.00 seuraavina päivinä kevään 2018 aikana: 15.2., 1.3., 15.3., 5.4., 19.4., 3.5., 17.5. Ison Omenan palvelutori, 3. kerros, Suomenlahdentie 1, Mielenterveys- ja päihdepalveluiden ryhmähuone b31

Kutsumme sinut perehtymään Mielenterveys- ja päihdepalveluihin. Saat tietoa eri hoitovaihtoehdoista oman päätöksentekosi tueksi sekä opastusta omahoidon mahdollisuuksista. Käynti toteutuu ryhmämuotoisena. Mukaan voit halutessasi ottaa jonkun läheisesi. Sinun ei tarvitse esitellä itseäsi eikä kertoa itsestäsi, mutta kysymyksiä voit esittää. Tämän käynnin jälkeen tutkimuksesi ja hoitosi suunnitellaan yksilöllisesti. Tilastointia varten tarkistamme henkilötiedot jokaiselta erikseen. Tervetuloa!

Ryhmät, joihin hakeudutaan ammattihenkilön arvion perusteella


Mielenterveys- ja päihdepalveluissa toteutetaan myös ryhmiä, joihin ei voi hakeutua suoraan vaan joihin hakeudutaan ammattihenkilön arvion ja haastattelujen perusteella, tällöin ryhmät ovat suunnitelmallinen osa asiakkaan kokonaishoitoa. Tällaisia ryhmiä ovat esim depressiokoulu ja ahdistuneisuudesta kärsivien ryhmä.

Lisäksi pyörii jatkuvasti 4 viikon kuntoutumiskurssi, johon otetaan uusia asiakkaita joka maanantai.