Espoo etsii digistä apua nuorten mielen hyvinvointiin

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
4.4.2018 klo 12.10

Espoon kaupunki on aloittamassa kolmen kuukauden työn tavoitteena löytää innovatiivisia digitaalisia ratkaisuja nuorten mielen hyvinvoinnin edistämiseen. Nopeiden kokeilujen ohjelmassa toteutettava kehittämiskierros alkaa torstaina 5.4. Ison Omenan palvelutorilla järjestettävässä työpajassa ja kestää kesäkuulle asti.

Nopeat kokeilut perustuvat yhteiskehittämisen malliin, jossa palveluja kehittävät yhdessä kaupungin, yritysten, yhteisöjen ja oppilaitosten asiantuntijat sekä kuntalaiset – tällä kertaa erityisesti 13–22-vuotiaat espoolaisnuoret.

Raamit nyt alkaville kokeiluille antaa yksi Espoon kaupungin kehitysohjelmista, Hyvinvoiva Espoo.

Kokeiltaviksi on valittu kolme erilaista palveluideaa:

  • Nuorten voimavarojen kasvattaminen digitaalisilla ryhmäharjoituksilla (Vapaamieli Oy)
  • Nuorten uupumista ehkäisevän digipalvelun testaaminen ja kehittäminen lukiokoulutuksessa opiskeluhuollon työn tukena (Cauha Care Oy)
  • Digitaalinen harrastematchays-palvelukonsepti harrastuskaverien ja -toiminnan yhdistämiseksi (Innofactor Oy).

Välittäjärinki törmäyttää kehittäjiä

Nopeiden kokeilujen kierros on Espoon kaupungille kolmas, ja myös itse kokeilukulttuuri on – kokeilujen kautta.

Ensimmäistä kertaa kaupunki on koonnut kokeilujen tueksi välittäjäringin – ryhmän hyvinvoinnin ja palvelukehityksen asiantuntijoita muun muassa tutkimus- ja innovaatiolaitoksista, yrityksistä ja kaupungin eri palveluista. Aiemmin näin monialainen ja laaja asiantuntijajoukko ei ole osallistunut aivan ruohonjuuritason palvelujen suunnitteluun.

– Välittäjäringin tehtävänä on tukea ihmisten ja ideoiden törmäytystä ja kokeilujen käytännön toteutusta. Toivon, että jäsenistä tulee siltojenrakentajia, jotka tukevat, mutteivät tee puolesta, kertoo projektipäällikkö Katja Hagman.

Välittäjärinkiin kuuluvat mm. Espoon nuorisovaltuuston puheenjohtaja Joel Vanhanen, Hyvinvoiva Espoo -ohjausryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Arja Juvonen ja Helsinki Business Hubin Senior Business Advisor Kimmo Koponen.

Ensimmäinen työpaja kokoaa välittäjäringin jäsenet sekä joukon digitalisaatioyrityksiä, nuoria ja opettajia yhteiskehittämisen torstaina 5.4. klo 13–16 Iso Omenan palvelutorin Stagelle. Työpajassa suunnitellaan kokeilujen käytännön toteutus sekä täsmennetään tavoitteet, tavoitellut hyödyt ja vaikutukset kumppaneiden kanssa.

Media on tervetullut seuraamaan työpajaa, jonka kanssa lomittain Palvelutorilla on myös Intelligent Community Awards 2018 -kilpailun arvioijan vierailuun liittyvä mediainfo.

Lisätietoja

projektipäällikkö Katja Hagman
Espoon kaupunki, palvelukehitysyksikkö
043 826 7645, katja.m.hagman@espoo.fi

6Aika EAKR Vipuvoimaa