Jalkaterapia

Tapiolan terveysasemalla toimii Espoon jalkaterapeuttiyksikkö, joka hoitaa pääasiassa diabeetikoita ja nivelreumaa sairastavia potilaita.


Jalkaterapiaa saavat ensisijaisesti ne espoolaiset diabetespotilaat, joiden jalkojen terveys on uhattuna. Tähän ryhmään kuuluvilla potilailla on jaloissa tuntomuutoksia, virheasentoja, verenkierron muutoksia tai haavoja, tai heiltä on amputoitu alaraaja, jalkaterä tai varvas. Jalkaterapiaa voivat tarvittaessa saada myös nivelreumaa, vaikeaa alaraajojen neuropatiaa ja valtimokovettumatautia sairastavat potilaat.

Jalkaterapialähetteen tekee lääkäri, terveydenhoitaja tai sairaanhoitaja ja sen perusteella jalkaterapeutti arvioi jalkaterapiatarpeen. Lähetteen saat omalta terveysasemaltasi. Jalkaterapiakäynnistä peritään 9 euron suuruinen maksu.

Ohjeita kotihoitoon

Jalkaterapiayksikön järjestämät intensiiviryhmät on tarkoitettu potilaille, jotka ovat kiinnostuneita jalkojen omahoidosta.  Omahoitoryhmässä käydään kattavasti läpi iho- ja kynsiongelmia, virheasentojen tunnistamista ja hoitoa sekä sukkien, kenkien ja pohjallisten vaikutusta jalkaterveyteen, jalkavoimistelua unohtamatta. 
Ryhmät ovat maksuttomia ja niihin pääset lääkärin, terveydenhoitajan tai sairaanhoitajan lähettämänä. Ryhmään osallistuminen edellyttää normaalia toimintakykyä.

Ryhmät  2019

29.1., 9.4. klo 13:00–15:00
Tapiolan terveysasema
5. krs neuvotteluhuone Ahertaja.
Ahertajantie 2, Espoo

26.2., 12.3., 7.5. klo 13:00–15:00
Leppävaaran terveysasema
1. krs neuvotteluhuone Kaari.
Konstaapelinkatu 2, Espoo

Jalkojen omahoito-ohjeita Terveyskirjastossa: Terveet jalat

Yhteystiedot

Tapiolan terveysaseman jalkaterapia
Puh. 09 816 27770 arkisin klo 8−14
Tallenna numerosi automaattiin, soitamme sinulle takaisin.
Käyntiosoite: Ahertajantie 2
Postiosoite: PL 2200, 02070 Espoon kaupunki