Rokotukset

Opiskeluterveydenhuollossa annetaan tarvittaessa kansallisen rokotusohjelman mukaisia rokotteita. Lasten ja nuorten rokotusohjelma on yleensä toteutettu 15 ikävuoteen mennessä. Mikäli sinulta puuttuu jokin ohjelman mukainen rokote, voit saada sen opiskeluterveydenhuollossa.

Ammattioppilaitoksissa terveydenhoitoalan ja välinehuollon opiskelijat ovat oikeutettuja maksuttomaan hepatiitti B-rokotteeseen. Ilmaiseen hepatiitti B-rokotussarjaan ovat oikeutettuja myös sosionomi- ja fysioterapeuttiopiskelijat, mikäli työharjoittelupaikka sitä erikseen vaatii. Rokotuksen saavat halutessaan kaikki opintonsa aloittavat, ja myös parhaillaan opiskelevat, joilla ei ole rokotussuojaa.

Mikäli sinulla on jokin perussairaus, kuten astma, olet oikeutettu saamaan kausi-influenssarokotteen opiskeluterveydenhuollossa. Varaa aika rokotukseen omalta terveydenhoitajaltasi.

Jos tarvitset matkailijan rokotussuunnitelmaan kuuluvia rokotteita, ota yhteyttä omalle terveysasemalle. Omakustanteisesti hankittavat hepatiitti- ja punkkirokotteet on mahdollista rokottaa opiskeluterveydenhuollossa kouluterveydenhoitajan kanssa erikseen sovittuna ajankohtana. Kansainväliseen vaihtoon lähtevät opiskelijat voivat halutessaan tulla rokotuksiin opiskeluterveydenhoitajan luokse.

Espoon kaupungin palveluissa ei anneta kansallisen rokotusohjelmaan kuulumattomia rokotteita, joita ei Suomessa ole saatavilla.