Opiskeluterveydenhuolto

Espoon kaupungin opiskeluterveydenhuolto tarjoaa palveluja Espoon alueen lukioiden, ammattiopistojen sekä ammattikorkeakoulujen opiskelijoille, joiden opiskelu kestää yhtäjaksoisesti vähintään kaksi kuukautta. Tehtävämme on ylläpitää ja tukea opiskelijan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia sekä auttaa opintojen sujumisessa ja valmistumisessa tulevaan ammattiin. Pyrimme lisäämään opiskelijan elämänhallinnan taitoja ja nosyamaan esiin opiskelijan terveet elämäntavat myönteisenä arkielämän voimavarana.

Jos sinulla on kysyttävää opiskeluun liittyvissä terveysasioissa, ota rohkeasti yhteyttä. Terveydenhoitajan tavoittaa oppilaitoksista sovittuina päivinä sekä puhelimitse, Wilma-viestillä (lukiot) tai sähköpostilla. Terveydenhoitaja voi auttaa esimerkiksi arvioimaan hoidon tarvetta, antaa rokotuksia, neuvoa sairaanhoidollisissa asioissa sekä varata ajan terveydenhoitajan tai lääkärin vastaanotoille. Opiskeluterveydenhuollon palvelut perustuvat molemminpuoliseen luottamukseen, ja terveydenhoitaja on vaitiolovelvollinen.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut ovat maksuttomia kaikille Espoossa opiskeleville kotikunnasta riippumatta. Espoossa ei peritä terveyskeskusmaksua arkipäivisin alle 18-vuotiailta eikä kokopäiväisesti opiskelevilta. Saadakseen vapautuksen terveyskeskusmaksuista opiskelijoiden on terveysasemalla asioidessaan näytettävä voimassa oleva opiskelijakortti tai oppilaitoksesta saatu opiskelutodistus potilastoimistossa.

Ajanvaraus

Voit varata ajan opiskeluterveydenhoitajalle joko käymällä vastaanotolla, soittamalla tai lähettämällä sähköpostia. Lukiolaiset voivat lähettää terveydenhoitajalle viestin myös Wilmassa. Ajanvaraus koululääkärille tapahtuu terveydenhoitajan kautta. Jos opiskelet ammattikorkeakoulussa tai ammattioppilaitoksessa voit varata uuden ajan netissä.

Kutsuntatarkastukseen espoolaiset, vantaalaiset ja helsinkiläiset opiskelijat varaavat ajan oman oppilaitoksensa terveydenhoitajalta. Espoolaiset ja vantaalaiset voivat varata ajan myös sähköisesti verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Jos sinun täytyy peruuttaa opiskeluterveydenhoitajalle tai koululääkärille varaamasi aika, tee peruutus viimeistään tarkastusta edeltävänä päivänä esimerkiksi tekstiviestillä terveydenhoitajan numeroon.

Opiskeluterveydenhuoltoon varattua aikaa voi tarkistaa, siirtää, vahvistaa ja perua sähköisesti joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Terveystarkastukset  
Opiskeluterveydenhuollon tutkimukset
Rokotukset
Sairaanhoito
Koulutapaturmat
Nuorison terveystodistus
Mielenterveys
Päihteet
Seksuaaliterveys
Opiskeluhuolto