Apua ja ohjeita virtsatietulehduksen hoitoon Omaolossa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
15.4.2021 klo 15.22

Espoo on ottanut käyttöön Omaolo-oirearvion virtsatietulehdukseen liittyvien oireiden arviointiin. Omaolon kautta saat apua virtsatietulehduksen hoitoon ilman puhelinlinjalle jonottamista tai käyntiä terveysasemalla, silloinkin, kun toimipisteemme ovat kiinni. Löydät oirearvion omaolosta. 

Kysely on tarkoitettu 18–75-vuotiaille naisille

Vastaa kyselyyn, jos sinulla on kirvelyä virtsatessa tai tihentynyttä virtsaamistarvetta. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi sitä, että joudut käymään vessassa useammin kuin normaalisti. Kysely auttaa sinua arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon sinun tulee hakeutua sekä miten voit hoitaa oirettasi itse. Kysely perustuu tutkittuun tietoon, kuten Käypä hoito -suosituksiin. Joissain tapauksissa voit esimerkiksi saada tarvittavan antibioottireseptin suoraan apteekkiin. Palvelu ohjaa sinut myös ottamaan yhteyttä terveysasemalle, mikäli se nähdään tarpeelliseksi. Vastaustesi lähettäminen ammattilaiselle edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Kysely on tarkoitettu 18–75-vuotiaille naisille, sillä se perustuu kyseisestä ikäryhmästä kerätylle tutkimustiedolle. Muiden ikäryhmien ja miesten kohdalla tarvitaan terveydenhuollon ammattilaisen tekemää arviota oireiden laadusta ja tarvittavasta hoidosta.

Mikä Omaolo?

Omaolo on sähköinen terveyspalvelu, josta löydät sosiaali- ja terveyspalvelut, nopeasti ja esteettömästi, ympäri vuorokauden. Omaolossa voit arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa. Vastaustesi perusteella saat toimintasuosituksen ja hoito-ohjeet. Omaolon antamat suositukset ovat aina henkilökohtaisia. Ne perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja kansallisesti yhteisesti sovittuihin kriteereihin.

Käytössäsi ovat kaikki Omaolon oirearviot, mutta toistaiseksi Espoon ammattilaiseen saa yhteyden vain virtsatieinfektion ja koronan oirearvioiden kautta. Palveluvalikoimamme laajenee kevään aikana.