Ohjeet oikomishoidosta koronapandemian aikana

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
24.3.2020 klo 14.54

Päivitetty 3.8.2020

Koronatilanteen vuoksi oikomisen osalta on tehty viime viikkojen osalta vain päivystystasoista hoitoa. Nyt tilanteen salliessa, oikojat kutsuvat potilaita hoitoon kiireellisyysarvion mukaisessa järjestyksessä. Potilaiden ei tarvitse itse varata uusia aikoja.

Oikomisen päivystysaikoja on saatavilla normaalisti. Jos oikomiskojeesi hajoaa, siitä irtoaa osia tai se painaa kipeästi suuhun, soita Espoon hammashoidon arkipäivystykseen p. 09 8163 5900 ma-pe 7-16. Saat ajan oikomishoidon päivystysajalle.

Koronatilanteen vuoksi kaikki toimenpiteet eivät tällä hetkellä ole mahdollisia. Hoidon suojauskäytännöissä on huomioitu sekä potilaiden ja työntekijöiden turvallisuus.

Oikomishoidon seulontoja ei tehdä tällä hetkellä, eikä uusia hoitojaksoja aloiteta toistaiseksi. Kutsumme nämä asiakkaat vastaanotolle, kun se on resurssien puolesta mahdollista. 

Huomioithan, että oikomishoito toteutetaan jatkossa keskitetysti Leppävaaran (11.5. alkaen) ja Kivenlahden (18.5. alkaen) hammashoitoloissa. Oikomishoidon palvelut muuttavat pysyvästi näihin hoitoloihin osana suun terveydenhuollon organisaatiouudistusta.

Omahoito- ohjeet niille, joilla oikomishoito on kesken: 

  • Jatka oikomiskojeesi käyttöä saamiesi ohjeiden mukaan. Jos olet epäselvä ohjeesta tai sinulla on muuta kysyttävää, voit lähettää kysymyksesi hoidosta omalle oikojallesi sähköpostiosoitteeseen hammashoito.oikomishoito@espoo.fi. 
  • Jos sinulla on käytössä irrotettavia kumivetoja ja ne loppuvat, lähetä sähköpostia osoitteeseen hammashoito.oikomishoito@espoo.fi, niin lähetämme sinulle postissa lisää.  

Muistathan, että sairaana ei saa tulla hoitolaan. 

Hyvää vointia toivottaa Espoon oikomishoitotiimi! 

Kivenlahden hammashoitola
Käyntiosoite: Meriusva 3, 2 krs.

Leppävaaran hammashoitola
Käyntiosoite: Konstaapelinkatu 2, 2. krs