Koronavirustilanteen aiheuttamat muutokset hammashoitoon

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.3.2020 klo 9.13

Päivitetty 25.5.2020

Koronapandemia aiheuttaa muutoksia myös hammashoitoon.

  • Kiireellistä hoitoa on tarjolla normaalisti hammashoidon päivystyksessä
  • Kiireetöntä hoitoa (esim. tarkastukset) on tällä hetkellä tarjolla rajoitetusti. Kiireettömään hoitoon voi varata ajan, kun on saanut kutsun hoitoon. Lähetämme tällä hetkellä kutsuja porrastetusti koronatilanteen vuoksi perutuille ajoille sekä lasten ja nuorten määräaikaistarkastuksiin.
  • Toimintaohjeita oikomishoidon asiakkaille löydät täältä.

Olemme huolehtineet siitä, että hoitoon on turvallista tulla. Muistathan, että tulet hoitolaan vain ajanvarauksella ja terveenä. Jos sairastut ajanvarauksen jälkeen, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Huomioithan, että koronatilanteesta johtuen hoitoajat ovat normaalia pidempiä ja kaikkia toimenpiteitä ei ole tällä hetkellä mahdollista tehdä.

Ajanvaraukset hammashoitoon

Päivystyshoito arkisin klo 8-16 (Espoon hammashoito)

  • Päivystyksen ajanvaraus p. 09 816 35900 (soitot klo 7-16)
  • Tekstiviestipalvelu kuulovammaisille p. 045 739 65839 
Hoitoajan voit perua joko verkkopalvelussa espoo.fi/ehammas, puhelimitse numeroon 09 816 303 00 (ääniviesti) tai lähettämällä tekstiviestin numeroon 045 739 65839  (nimi, syntymäaika ja peruttava aika).
Emme toistaiseksi peri maksuja peruuttamattomista poisjäänneistä. 

Ohjaamme sinut oikeaan hoitopaikkaan tilanteesi mukaisesti. Palvelemme riskiryhmiin kuuluvia asiakkaita omissa hoitoloissa.

Hengitystieoireiset asiakkaat hoidetaan HUS:n yksiköissä. Soita ensin Espoon päivystyksen ajanvaraukseen, me ohjaamme sinut eteenpäin.

Päivystyshoito klo 16 jälkeen ja viikonloppuisin (HUS)

Hammashoidon ilta- ja viikonloppupäivystys

Ajanvaraus on arkisin klo 14–21 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8–21, p. 09 471 71110. Soita aina ensin, ennen kuin menet päivystykseen. 
Haartmanin sairaala, Haartmaninkatu 4, rakennus 12, Helsinki.

Hammashoidon yöpäivystys

Yöpäivystyksessä hoidetaan vain välitöntä hoitoa tarvitsevia potilaita, joiden hoitoa ei voida lääketieteellisin perustein siirtää seuraavalle päivälle klo 8 alkaen tehtäväksi. Ajanvaraus öisin klo 21–8, p. 040 621 5699. Soita aina ensin, ennen kuin menet päivystykseen.
Töölön sairaalan tapaturma-asema, Töölönkatu 40 Helsinki.

Kiireetön hoito

Kiireetön hoito arkisin klo 8-15

Tällä hetkellä varattavina olevat palvelut:

Huom. Niille asiakkaille, joille on varattu syksylle uusi aika peruutuksen yhteydessä, ei lähetetä kutsua. Jos aiemmin annettu aika ei sovi, voit vaihtaa tai perua sen verkkoajanvarauksen kautta, tai soittamalla p. 09 816 30300

Jos sinulla on suun tilanteeseen liittyviä kysymyksiä, voit soittaa asiakaspalveluumme p. 09 816 30300.ja saada apua asiantuntijahammaslääkäreiltämme. Tulemme avaamaan lähiaikoina myös hammaslääkärin videovastaanoton.

Suun terveydestä huolehtiminen on tärkeää myös poikkeusaikana. Hyvä omahoito auttaa jo pitkälle. Vinkkejä suun puhdistukseen löytyy esimerkiksi hammaslääkäriliiton sivuilta ilovesuu.

Kiireellisissä tapauksissa ole yhteydessä hammashoidon päivystykseen.

Tiedotamme nettisivuillamme muista muutoksista hammashoidon ajanvaraukseen liittyen.

Kiitos yhteistyöstä!