Koronavirustilanteen aiheuttamat muutokset hammashoitoon

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.3.2020 klo 9.13

Päivitetty 3.7.2020

Koronatilanne aiheuttaa edelleen muutoksia myös hammashoitoon. Tilanteesta johtuen esimerkiksi hoitoajat ovat normaalia pidempiä ja kaikkia toimenpiteitä ei ole tällä hetkellä mahdollista tehdä. Olemme huolehtineet siitä, että hoitoon on turvallista tulla. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, jos suusi tilanne huolestuttaa. Terveydenhuollon ammattilainen arvioi tilannetta yhdessä kanssasi ja ohjaa tarvittaessa eteenpäin. Muistathan, että tulet hoitolaan vain ajanvarauksella ja terveenä. Jos sairastut ajanvarauksen jälkeen, ole yhteydessä asiakaspalveluumme p. 09 816 30300. 

Suun terveydestä huolehtiminen on tärkeää myös poikkeusaikana. Hyvä omahoito auttaa pitkälle. Vinkkejä suun puhdistukseen löytyy esimerkiksi hammaslääkäriliiton sivuilta ilovesuu

Tiedotamme nettisivuillamme muista muutoksista hammashoidon ajanvaraukseen tai toimintaan liittyen. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä tiiviisti.

Ajanvaraus

Hammaspäivystys:

Aikoja saatavilla normaalisti, ajanvaraus p. 09 816 35900 arkisin klo 7-16. Ilta-, yö- ja viikonloppupäivystyksen yhteystiedot löydät nettisivuiltamme kohdasta ’kiireellinen hoito’.

Uudet aikuisten tarkastusajat:

Hammashoito on ruuhkautunut koronatilanteen vuoksi ja erityisesti uusien aikuisten tarkastusaikojen saamisessa on tällä hetkellä viivettä. Jos emme pysty antamaan sinulle aikaa soittaessasi, annamme sinulle nettiajanvarausoikeuden, jolla voit varata ajan varausjärjestelmästämme myöhemmin. 

Kevään koronatilanteen vuoksi perutut ajat:

  • Lähetämme kutsuja hoitoon porrastetusti. Kutsun saanut voi varata ajan verkkoajanvarauksen kautta tai puhelimitse p. 09 816 30300.
  • Niille asiakkaille, joille on varattu syksylle uusi aika peruutuksen yhteydessä, ei lähetetä kutsua erikseen. Jos aiemmin annettu aika ei sovi, voit vaihtaa tai perua sen verkkoajanvarauksen kautta, tai soittamalla p. 09 816 30300

Asiakkaat, joilla on hoitosuunnitelman mukainen ajanvarausoikeus:

Voit varata ajan verkkoajanvarauksen kautta (13.7. lähtien) tai asiakaspalvelustamme.

Lasten ja nuorten määräaikaistarkastukset:

Lähetämme kutsun hoitoon, jonka jälkeen voit varata ajan verkkoajanvarauksen tai asiakaspalvelun kautta.
Huom. 1- ja 3-vuotiaiden määräaikaistarkastukset sekä 1. lasta odottavien terveyskäynnit videovastaanottona, ajan voi varata myös ilman kutsua verkkoajanvarauksen kautta.

Ohjeet oikomishoidosta koronapandemian aikana

Riskiryhmään kuuluvat:

Palvelemme riskiryhmään kuuluvia asiakkaita Haukilahden ja Ruusulinnan hammashoitoloissa. Ajanvaraus puhelimitse 09 816 30300.

Kiireellistä hoitoa tarvitsevat hengitystieoireiset asiakkaat hoidetaan HUS:n yksiköissä. Soita ensin Espoon hammashoidon asiakaspalveluun, me ohjaamme sinut eteenpäin.


Kiitos yhteistyöstä!