Pysäköinti Espoon sairaalassa

Espoon sairaalan alla on kolmikerroksinen pysäköintilaitos, jossa on noin tuhat pysäköintipaikkaa. Pysäköintihallin sijainnin voit tarkistaa sairaala-alueen kartasta (siirryt HUSin sivustolle).

Pysäköintihallin sisääntulossa ei  ole puomivalvontaa tai lippuautomaattia.  Pysäköintilipun saat pysäköintiautomaateista, jotka sijaitsevat pysäköintikerroksien hissiauloista.

Pysäköinti on maksullista kaikkina viikonpäivinä ympäri vuorokauden. Hinta on 1,20 €/ tunti.

Pysäköinti on maksettava etukäteen eli silloin kun saavut sairaalaan. Pysäköinnin voit maksaa minkä tahansa kerroksen automaatilla. Pysäköintilippu pitää säilyttää pysäköinnin ajan, mutta sitä ei tarvitse viedä autoon.

Kun maksat pysäköintiä, syötä ajoneuvosi rekisteritunnus ja valitsemasi pysäköintiaika lippuautomaattiin. Jos maksat pysäköinnin kortilla ja lopetat pysäköinnin odotettua aiemmin,  ylimääräinen veloitus palautuu takaisin kortillesi. Espoon kaupungin pysäköinninvalvonta tekee valvontakäyntejä hallissa ja saa tiedon ajoneuvoista, joiden pysäköinti on maksettu.

Maksamiseen voi käyttää yleisimpiä maksukortteja tai kolikoita.  Automaatit eivät vastaanota seteleitä. Pysäköinnin voi maksaa myös EasyPark sekä ParkMan -sovelluksilla.

Vammaisten ja veteraanien pysäköintiluvalla pysäköinti on maksutonta. Varmistathan, että pysäköintilupa on helposti näkyvillä.

HUS Apuvälinekeskuksessa asioiville pysäköinti on maksutonta puolen tunnin ajan.  HUS Apuvälinekeskuksessa asioiville on varattu kaksi pysäköintiruutua  K1-kerroksessa ja näissä ruuduissa on käytettävä pysäköintikiekkoa.   Jos arvelet, että Apuvälinekeskuksessa asiointi kestää kauemmin kuin puoli tuntia, maksa pysäköinti automaatilla etukäteen.

Kiinteistö Oy Espoon sairaalalla on oikeus siirtää väärin pysäköity ajoneuvo omistajan tai haltijan kustannuksella Espoon kaupungin osoittamalle alueelle.

Pysäköintimaksuja ei hyvitetä.

Lisätietoja sairaalan pysäköinnistä voi tiedustella osoitteesta pysakointi@hus.fi

Joukkoliikenne

Jos tiedossasi on pitkäaikaisempi vierailu sairaalaan, suosittelemme julkisten liikennevälineiden käyttöä mahdollisuuksien mukaan. Hoidon pitkittyessä oman ajoneuvon pysäköintikustannukset saattavat nousta yllättävän suuriksi. Joukkoliikenneyhteydet voit tarkistaa HSL:n reittioppaasta tai  HUS:n sivuilla olevasta pdf-tiedostosta joukkoliikenneyhteydet.