Jorvin synnytystoiminta Espoon sairaalaan helmikuussa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
26.1.2018 klo 10.14

Espoon uusi sairaala ottaa synnyttäjät vastaan 27.2.2018 klo 8 alkaen. Jorvin sairaalaan voi hakeutua synnyttämään edellä mainittuun hetkeen saakka. Espoon sairaala sijaitsee Jorvin sairaala-alueella.

Jorvin sairaalasta Espoon sairaalan neljänteen kerrokseen muuttavat synnyttäjien päivystysvastaanotto ja synnytysosasto, jossa on yhdeksän synnytyshuonetta, sekä kaksi synnyttäneiden osastoa. Näillä osastoilla on yhteensä 29 yhden hengen huonetta, joissa äidin ja vauvan lisäksi voi yöpyä yksi aikuinen.

- Espoon sairaalan synnytysyksikön tilat ovat uudet, toimivat ja nykyaikaiset. Näissä tiloissa on hyvä työskennellä, synnyttää ja syntyä, Hyksin Naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen toteaa.

Synnytysosaston huoneissa on taidetta, kuten muuallakin Espoon sairaalassa. Teokset ovat grafiikkaa EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelmista. Osa liittyy lapsiin ja perheisiin, mutta mukana on myös luontoaiheita, kukkia, kasveja, maisemaa ja abstrakteja teoksia. Teokset on kehystetty värikkäästi.

Jorvin sairaalaan jää edelleen yksi 16-paikkainen synnyttäneiden osasto, joka toimii Perhepesämallin mukaisesti. 

Perhekeskeinen hoitomalli keisarileikatuille asiakkaille

Synnytysyksikön tiloissa on lisäksi kaksi leikkaussalia keisarileikkauksia ja muita toimenpiteitä varten, sekä perheheräämö.

Muuton myötä Espoon sairaalassa otetaan keisarileikkauksissa käyttöön uusi toimintamalli, jossa kätilö osallistuu perheen hoitoon myös leikkaussalissa ja heräämössä. Toimintamalli mahdollistaa perheen katkeamattoman yhdessäolon koko ajan.

Vastasyntyneiden osasto Kätilöopiston sairaalasta Jorvin sairaalaan

Vastasyntyneiden osasto on siirretty Kätilöopiston sairaalasta Jorvin sairaalaan. Osastolla hoidetaan muun muassa vastasyntyneisyyskauden pulmia, kuten lieviä hengitysvaikeuksia, alhaista verensokeria, infektioita tai keltaisuutta. Hoitoaika vaihtelee muutamasta tunnista kuukausiin. Osastolla vauvat hoidetaan pääosin perhehuoneissa.

- Muutosten myötä Jorvin sairaalan lastenlääkäripäivystystä on vahvistettu. Nyt sairaalassa päivystää sekä lastenlääkäri että vastasyntyneiden hoitoon erikoistunut lastenlääkäri, Hyksin Lasten ja nuorten sairauksientoimialajohtaja Jari Petäjä sanoo.

Katso lisätietoa Espoon sairaalasta