Espoon sairaalan vierailurajoitus jatkuu– vierailut asumisyksiköihin erityisjärjestelyin

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
21.12.2020 klo 14.59

Espoon sairaalan osastoilla ei voi vierailla 10.1.2021 saakka. Saattohoidossa olevien ja vakavasti sairaiden potilaiden luona on mahdollista vierailla. Vierailut hoivakoteihin ja asumisyksiköihin toteutetaan edelleen erityisjärjestelyin.

Espoon sairaalan osastoilla ei ole voinut vierailla kuin poikkeustapauksessa 3.12.2020 alkaen. Vierailurajoitusta Espoon sairaalan osastoille jatketaan 10.1.2021 saakka. Saattohoidossa olevien ja vakavasti sairaiden potilaiden luona on mahdollista vierailla.  Näistä vierailuista on sovittava aina ennakkoon.

Vierailut hoivakoteihin ja asumisyksiköihin

Hoivakotien ja asumisyksikköjen vierailuohjeisiin ei ole muutoksia joulun aikana.

Suosittelemme, että omaiset ja läheiset pitävät yhteyttä asukkaisiin ensisijaisesti puhelimella tai etäyhteydellä.

Suosittelemme, että omaiset ja läheiset vierailevat asukkaiden luona kerran päivässä. Toivomme, että vierailu kestää enintään tunnin ajan ja vierailijoita on kerrallaan kaksi.  Tapaamiset järjestetään ensisijaisesti ulkona, ja jos tapaaminen ulkona ei ole mahdollista asukkaan voinnin tai säätilan vuoksi, vierailusisätiloihin on mahdollinen.

Toivomme, että vierailusta sovitaan ennakkoon. Näin voimme varmistaa, että hoivakotiin tai asumisyksikköön ei keräänny suurta joukkoa ihmisiä.

Vierailijoiden on käytettävä suu-nenäsuojusta koko vierailun ajan. Jos vierailijalla on hengitystieinfektion oireita, vierailulle ei voi tulla.

Koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi suosittelemme, että hoivakotien ja asumisyksiköiden asukkaat välttävät vierailuja läheisten luokse. 

Rajoitukset turvallisuuden vuoksi

- Ymmärrän, että rajoitukset ovat raskaita, etenkin joulun aikaan. Rajoitukset ovat välttämättömiä, jotta voimme varmistaa asiakkaidemme turvallisuuden ja terveyden, vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen sanoo.

Kannustamme omaisia ja läheisiä pitämään yhteyttä asukkaisiimme esimerkiksi puheluin tai videopuheluin.

Kiitämme omaisia ja läheisiä ymmärryksestä ja yhteistyöstä.

THL:n ohjeet turvalliseen joulunviettoon löytyvät THL:n verkkosivuilta