Näin talous- ja velkaneuvonta palvelee

OmaTalous -verkkopalvelu

OmaTalous on talous- ja velkaneuvonnan verkkopalvelu, josta saat tietoa ja ohjausta talouden hallintaan. Palvelun käyttö edellyttää tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Kirjautumalla palveluun voit esittää kysymyksiä talous- ja velkaneuvojalle ja löytää vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Palvelun kautta ei voi vielä toistaiseksi varata aikaa henkilökohtaiseen tapaamiseen, vaan ajanvaraus tapahtuu puhelinneuvonnan kautta, p. 0800 934 88 ma-to klo 10-12. 

Jos sinulle varataan puhelinneuvonnan yhteydessä aika henkilökohtaiseen tapaamiseen, sinulle voidaan samassa yhteydessä aktivoida OmaTalous -verkkopalveluun mahdollisuus toimittaa etukäteen taloutta koskevia tietoja sähköisellä lomakkeella tapaamista varten.

Palvelu löytyy osoitteesta espoo.fi/omatalous.

Puhelinneuvonta ja ajanvaraus

Puhelinneuvonnassa selvitetään alustavasti vaihtoehtoja ja annetaan toimintaohjeita. Varaudu kertomaan taloudellisesta tilanteestasi eli omat ja puolisosi tulot, säännölliset suurimmat menot (asuminen, työmatkat, päivähoito, terveydenhoito ja elatusapumaksu) sekä velkojen määrät. Tarvittaessa varataan aika henkilökohtaiseen tapaamiseen.

Soittaminen on maksutonta ja luottamuksellista eli sinua koskevia tietoja ei luovuteta tai kerrota ulkopuolisille.

Talous- ja velkaneuvonnan puhelinneuvonta ja ajanvaraus palvelee maanantaista torstaihin klo 10-12, puh. 0800 934 88.

Jos et pääse tapaamiselle, muista perua aika OmaTalous -verkkopalvelussa tai puhelimitse. Vastaajaan voi jättää viestin kaikkina vuorokauden aikoina. 

Henkilökohtainen neuvonta ajanvarauksella

Valmistaudu tapaamiseen huolella ja ota mukaan tarvittavat asiakirjat. Tapaamisella hahmotetaan kokonaistilannettasi, ongelmien syitä ja ratkaisumahdollisuuksia. Voit yhdessä neuvojan kanssa pohtia vaihtoehtoja ja sitä mitä ne tarkoittavat sinun kohdallasi. Suunnittelette myös, miten voit edetä. Ensimmäinen tapaaminen kestää reilun tunnin.

Ensitapaamisen jälkeen ei varata uutta aikaa, vaan voit tapaamisen jälkeen rauhassa punnita vaihtoehtoja. Päätökset teet sinä ja vastuu asian hoitamisesta on sinulla. Jos tarvitset apua velkojen järjestelyssä, voit varata uuden ajan suoraan omalta neuvojaltasi.