Arkeen apua sosiaalipalveluista

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
20.11.2020 klo 12.16

Jos arki tuntuu välillä raskaalta, älä jää yksin murehtimaan asioita, vaan ota meihin yhteyttä. Me osaamme auttaa myös sinua. Ota yhteyttä, niin jutellaan ja laitetaan asiasi kuntoon! Kaikenlaisista elämäntilanteista on mahdollista päästä eteenpäin.

Aikuisten sosiaalipalvelut

Kun omat tiedot, taidot tai voimavarat eivät riitä, aikuissosiaalityö kulkee rinnalla ja antaa tukea arjessa pärjäämiseen. Tavoitteena on päästä hankalasta tilanteesta yli. Yhteistyössä asiakkaan, läheisten ja eri alojen ammattilaisten kanssa aikuissosiaalityö mahdollistaa omannäköisen elämän. Meiltä saa apua työllistymiseen, talousasioihin, asumiseen liittyviin pulmiin, lähisuhdeväkivaltaan, erilaisiin kriiseihin, toimintakykyyn ja hyvinvointiin sekä opintoihin liittyviin asioihin, yksinäisyyteen ja kuntoutumiseen. Voit ottaa meihin yhteyttä myös silloin, jos lähipiirissäsi on joku, jonka jaksamisesta tai elämänhallinnasta olet huolissasi.

Sosiaalityö ja toimeentulo

Lähisuhde- ja perheväkivalta

Lapsiperheiden sosiaalipalvelut

Ota meihin yhteyttä, jos tarvitset tukea esimerkiksi perheen arkeen, lapsen vuorokausirytmiin, syömiseen, nukkumiseen tai lapsen eri ikävaiheissa ilmeneviin kehityksellisiin haasteisiin. Tai jos haluat keskustella jonkun kanssa, kysyä neuvoa vanhemmuuteen, parisuhteeseen, perhe-elämään tai lapsiisi liittyen. Parhainten saat meihin yhteyttä Pyydä apua -toiminnon kautta.

Kotipalvelu

Kotipalvelun tavoitteena on helpottaa perheen arjen sujumista ja tukea vanhempien jaksamista. Lapsiperheiden kotipalvelua järjestetään ensi sijassa seuraaviin tilanteisiin: raskaus tai synnytys, monikkoperhe, ts. perheeseen syntyy useampi lapsi kerralla, kriisi perheessä, lapsen sairaus tai vamma, vanhemman sairaus tai vamma, masennus ja/tai uupumus tai vanhemman hoitoon liittyvät käynnit (esim. terapian käynnistyminen).

Perhesosiaalityö

Perheneuvola

Perheneuvoloissa ohjaamme, neuvomme ja tuemme alle 13-vuotiaita lapsia ja heidän vanhempiaan perhesuhteisiin, lasten kasvatukseen ja parisuhteeseen liittyvissä ongelmissa. Ota yhteyttä, kun olet huolestunut lapsesi käyttäytymisestä tai mielialasta, perheenne ilmapiiri on kireä tai vanhempien parisuhteessa on ongelmia, pohdit lasten kasvatukseen ja vanhemmuuteen liittyviä kysymyksiä, olet uudessa elämäntilanteessa, esimerkiksi yksinhuoltajana tai uusperheen vanhempana tai tarvitsette apua erosta selviytymiseen, tarvitsette perheasioiden sovittelua eronjälkeisestä yhteisvanhemmuudesta sopimiseen.

Perheneuvolat

Äitiys- ja lastenneuvolat

Neuvolat toimivat lasta odottavien ja lapsiperheiden tukena. Tarvittaessa voit varata ajan neuvolaan keskitetystä ajanvaraus- ja neuvontanumerosta p. 09 816 22800 arkisin klo 8.30–13.30.

Neuvolat

Lastensuojelu

Lastensuojelu auttaa ja tukee vaikeassa tilanteessa elävää lasta ja perhettä sekä toteuttaa lapsen oikeutta turvalliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen sekä erityiseen suojeluun.

Lastensuojelu

Vammaisten sosiaalipalvelut

Haluamme, että kaikilla espoolaisilla on – vammasta tai sairaudesta huolimatta – edellytykset hyvään ja turvalliseen arkeen. Espoon vammaispalvelut tarjoaa erilaisia palveluita ja muuta tukea, jotka auttavat vammaisia ja pitkäaikaissairaita selviytymään niin kotona kuin kodin ulkopuolella.

Vammaispalvelut