Kokemusasiantuntija

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Espoon kokemusasiantuntija

Kokemusasiantuntijan vastaanotto Samarianmäellä

  • Tuntuuko sinusta, että kenelläkään ei ole aikaa kuunnella tarinaasi?
  • Tuntuuko, että sinusta olisi helpompaa keskustella elämästäsi vastaavassa tilanteessa olleen henkilön kanssa?
  • Tuntuuko, että avun tarpeesi ja tarjottu apu eivät vastaa toisiaan?

Näiden tuttujen kysymysten vuoksi Espoon keskuksen Samarianmäellä on käynnistynyt tammikuussa 2020 uutena matalan kynnyksen tukipalveluna kokemusasiantuntijan vastaanottotoiminta.

Kenelle

Vastaanotto on ilmainen ja se on tarkoitettu kaikille 18 vuotta täyttäneille espoolaisille.

Vastaanotolla voit henkilökohtaisesti tavata koulutetun kokemusasiantuntijan ja keskustella hänen kanssaan täysin luottamuksellisesti kaikista elämääsi huolta ja ahdistusta tuovista asioista.

Voit ottaa yhteyttää kokemusasiantuntijaan myös ilman virallista asiakkuutta sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Vastaanotto ja toiminta

Vastaanotolla sinulla on mahdollisuus keskustella kokemusasiantuntijan kanssa, jolla on omakohtaista kokemusta muun muassa päihde- ja mielenterveyssairaudesta, avioerotilanteesta, pitkäaikaisesta työkyvyttömyydestä, yksinäisyydestä, asunnottomuudesta, velkaantumisesta ja yksityishenkilön velkajärjestelystä sekä julkisen edunvalvonnan asiakkuudesta.

Tapaamisen yhteydessä voidaan keskustella siitä, miten ongelmia voitaisiin ratkoa yhdessä sosiaali- ja terveydenalan ammattilaisten kanssa.

Kokemusasiantuntija voi myös auttaa sinua Kela-asioiden selvittämisessä ja lähteä tueksesi palveluverkostotapaamisiin.

Kokemusasiantuntijalla on tukenaan Espoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimen ammattihenkilökunta.

Kokemusasiantuntija

Koulutettu kokemusasiantuntija on henkilö, jolla on omakohtainen kokemus sairastumisesta ja kuntoutumisesta sekä elämän eri ongelmatilanteiden läpikäymisestä ja niistä selviytymisestä.

Kokemusasiantuntijalla on kokemukseen perustuvaa tietoa, miten toimia monimutkaisessa sosiaali- ja terveydenhoitojärjestelmässä.

Kokemusasiantuntija pystyy omakohtaisen kokemuksen kautta antamaan sinulle uskoa, toivoa ja rohkeutta yrittämään eteenpäin toivottamaltakin vaikuttavassa elämäntilanteessa.

Ajanvaraus ja tapaaminen

Kokemusasiantuntijan puhelinaika keskiviikkoisin klo 10–12, p. 043 827 3149.

Voit keskustella hänen kanssaan ja varata sinulle sopivan 60 minuutin tapaamisajan. Tapaamiset ovat arkipäivisin klo 9–15. Tapaamisille voit ottaa mukaan myös läheisesi. Tapaamiset pidetään Samarian terveysaseman läheisyydessä sijaitsevassa rakennuksessa, osoite: Terveyskuja 2 A.

Muina ajankohtina voit jättää viestin puhelinvastaajaan tai lähettää tekstiviestin. Kokemusasiantuntija ottaa sinuun yhteyttä.

Kokemusasiantuntijana toimii Espoon aikuisten sosiaalipalvelujen projektityöntekijä Yrjö Kumpula.

Esite