Espoo kokeilee arabiankielisten nuorten verkkopalvelua

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
9.3.2020 klo 16.07

Espoossa on noin 4 000 arabiankielistä asukasta. Väestöennusteiden mukaan tämä vieraskielisten ryhmä Espoossa on kasvussa. Espoon kaupunki kokeilee, voisiko kohdennetulla verkkopalvelulla tavoittaa arabiankielisiä nuoria ja heidän perheitään nykyistä paremmin.

Kokeilun tavoitteena on löytää parempia keinoja arabiankielisten nuorten omaehtoisen hyvinvoinnin edistämiseen. Tarvitaan myös tavoittavampaa ja oikea-aikaista ohjausta palveluihin.

Kokeiltavana oleva Haya-verkkopalvelu sisältää arabiankielisille nuorille suunnatut verkkosivut. Verkkosivuille tulee nuoren elämäntilannetta kartoittava kysely, yhdessä nuorten kanssa tehtyjä videoita heille tärkeistä teemoista ja sosiaaliohjaajan yleisneuvontaa tarjoava chat-palvelu. Kokeilun verkkosivuja markkinoidaan arabiankielisille espoolaisille nuorille muun muassa kouluissa, nuorten harrastepaikoissa sekä asiointipisteissä – siellä missä Espoon arabiankieliset nuoret ja perheet asioivat. 

Kokeilun tavoitteen on kerätä oppeja ja tietoa verkkopalveluratkaisun toimivuudesta ja ennaltaehkäisevästä vaikutuksesta sekä arabiankielisten kuntalaisten kyvystä ratkaista omaa hyvinvointia koskevia kysymyksiä ja hakea apua, jos yksin ei selviä.

Kokeilu toteutetaan vaiheittain tammi–elokuussa 2020 yhteistyössä Espoon kaupungin sivistystoimen, sosiaalipalvelujen ja Zoturi Oy:n kanssa. Zoturi on aiemmin toteuttanut vastaavan tyyppisen ratkaisun venäjän- ja suomenkielisille nuorille. 

Kokeilu on osa Espoon digiagendan kokeiluja, joilla pyritään kehittämään kaupungin palveluja digitaalisia ratkaisuja ja uutta teknologiaa hyödyntäen.

Lisätietoja

  • projektipäällikkö Sari Hammar, Espoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimi, perhe- ja sosiaalipalvelut, puh. 040 506 6249, sari.hammar@espoo.fi  
  • erityissuunnittelija Terhi Pippuri, Espoon kaupungin sivistystoimi, puh. 043 827 2471, terhi.pippuri@espoo.fi  
  • kehittämispäällikkö Valia Wistuba, Espoon kaupungin palvelukehitysyksikkö, puh. 043 825 2905, valia.wistuba@espoo.fi