Sosiaalityö ja toimeentulo

Sosiaalityö auttaa, kun tarvitset ohjausta ja neuvontaa arjessa pärjäämiseen tai tukea hankalassa elämäntilanteessa. Ota rohkeasti yhteyttä, jos olet työtön tai asunnoton tai tarvitset apua elämänhallintaan, perhesuhteisiin tai päihteisiin liittyvissä asioissa.  Etsitään yhdessä ratkaisuja. 

 

Näin saat yhteyden meihin

Soita, tule käymään paikan päällä (aula on avoinna arkisin klo 9-15), Komentajankatu 5 C tai laita kirjallinen hakemus, niin asioidesi selvittäminen alkaa. Arvioimme yhdessä, millaisin keinoin ja palveluin tilannettasi voidaan parantaa. Asiakkuutesi jatkuu niin pitkään kuin on tarpeen.

Voit soittaa seuraavissa kiireellisissä asioissa arkisin klo 8–12 puh. 09 816 45000. Käytössämme on takaisinsoitto. Soitamme sinulle saman päivän aikana takaisin. Yritämme tavoittaa sinua kolme kertaa.

  • kiireellinen sosiaalityön tai -ohjauksen tarve
  • kotiutuminen sairaalasta/laitoksesta
  • lääkkeiden akuutti tarve silloin, kun ei ole perustoimeentulotukioikeutta
  • häätö (ei häätövaroitus)
  • sähkön katkaisu
  • akuutti asunnottomuus

Mikäli et tiedä kenelle soittaisit, voit ottaa yhteyttä yllä olevaan numeroon, josta ohjaamme puhelusi oikealle työntekijälle.

Kiireettömissä asioissa ole yhteydessä suoraan omaan työntekijääsi.

Sosiaaliohjaajien henkilökohtaiset puhelinnumerot   Voit soittaa numeroihin arkisin kello 8–12. Soitamme takaisin viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Palvelemme sinua myös verkossa

Voit hakea täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea verkossa. Palvelussa näet myös hakemuksesi käsittelytilanteen, päätöksen ja tuen maksutiedot.

OmaPolku -verkkopalvelussa voit pitää oman työntekijäsi ajan tasalla sopimistanne asioista. Sovit yhdessä työntekijäsi kanssa miten ja missä asioissa käytät palvelua.

Mielekästä tekemistä

Autamme sinua löytä­mään polkuja mielekkääseen arjen tekemiseen. Ota yhteyttä, jos et ole työssä tai koulutuksessa tai kaipaat muutosta elämääsi. Lähdetään kartoitta­maan tilannetta ja käynnistämään jatkopolkuja, ryhmässä tai yksilöllisesti työskennellen.

Apua asumisen ongelmiin

Oletko asunnoton, saamassa häädön, onko sinulle kertynyt vuokravelkaa tai onko vaikeuksia saada vuokra maksettua? Onko sinulla muita haasteita asumiseen liittyen? Ota meihin yhteyttä, mieluummin varhaisessa vaiheessa kuin viime tipassa. Mietitään yhdessä, mitä olisi tehtävissä.

Apua työllistymiseen

Oletko ilman töitä? Myös sosiaalitoimessa syvennytään työllistymisen kysymysten äärelle. Voimme selvittää kanssasi työllistymiseesi liittyviä toiveita, tavoitteita ja haasteita ja olla apuna suunnittelemassa työllisyyteen liittyvää jatkopolkua. Teemme tarvittaessa yhteistyötä muiden toimijoiden, kuten työllisyyspalveluiden kanssa.

Kun arki kaatuu päälle

Ota meihin yhteyttä, mietitään ja keksitään yhdessä ratkaisuja. Tilanteesi ja tarpeidesi mukaan sosiaalityöntekijämme ja sosiaaliohjaajamme auttavat sinua saamaan arjen paremmin haltuun.

Tukea kriisitilanteissa

Sosiaalityöntekijämme ja sosiaaliohjaajamme tukevat sinua ja auttavat pääsemään elämässä eteenpäin. Ota yhteyttä!

Sosiaali- ja kriisipäivystyksestä saat akuuttia kriisi- ja sosiaaliapua ympäri vuorokauden numerossa 09 816 42439.  

Omatila on matalan kynnyksen palvelu, joka on tarkoitettu lähisuhdeväkiväkivaltaa kohdanneille, väkivaltaisissa kodeissa eläville tai lähisuhdeväkivaltaa pelkääville espoolaisille.

Oletko huolissasi päihteiden käytöstä?

Oletko huolissasi omasta tai läheisesi päihteiden käytöstä? Ongelmana alkoholi, huumeet tai lääkkeet? Voimme auttaa hoitoon tai kuntoutukseen pääsemisessä.

Mielenterveys ja päihdepalvelut

Apua peliriippuvuuteen

Viekö pelaaminen sinulta tai läheiseltäsi liikaa aikaa tai rahaa? Ota yhteyttä niin selvitetään, miten voisimme auttaa. Meillä on ongelmapelaajille esimerkiksi omaa ryhmätoimintaa.

Tukea taloudenhallintaan

Tuntuuko, etteivät rahasi riitä? Tarjoamme apua rahavaikeuksien selvittämiseen, esimerkiksi jos sinulla on vuokravelkaa tai olet ylivelkaantunut. Teemme tarvittaessa yhteistyötä muiden toimijoiden ja järjestöjen kanssa.

Oletko huolissasi asiakkaastasi?

Oletko huolissasi asiakkaasi elämänhallinnasta, päihteiden käytöstä, toimeentulosta tai lasten tilanteesta? Viranomaisena voit ottaa yhteyttä Espoon sosiaalipalveluihin sähköisellä lomakkeella, mikäli sinulla on henkilön suostumus ja tiedät hänen henkilötunnuksensa.