Seniorineuvonta Nestori ohjaa ja auttaa ikääntyneiden kysymyksissä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.5.2020 klo 14.33

Espoon Seniorineuvonta Nestori tarjoaa neuvontaa ja etsii ratkaisuja arjen asioihin – kuten esimerkiksi välttämättömien ruokaostosten tekoon, jos ne eivät oman tukiverkon avulla onnistu.

Seniorineuvonta Nestori palvelee espoolaisia ikääntyneitä arjen kysymyksissä. Poikkeuksellisena korona-aikana avuntarvetta on ollut esimerkiksi ruokaostosten toimittamisessa. Nestori ja EJY ry yhdistivät voimansa ja organisoivat vapaaehtoisia toimittamaan ruokaostoksia 70 vuotta täyttäneille espoolaisille, jotka eivät saa ruokatarvikkeita kotiinsa oman tukiverkkonsa avulla.

”Yli 70-vuotiaat voivat saada apua ruokaostosten toimittamiseen, jos henkilöllä ei ole lähellä omaisia, tuttavia tai mahdollisuutta käyttää kaupan nettitilauspalveluita. Tällöin voit pyytää apua Espoon kaupungin Seniorineuvonta Nestorista”, asiakasohjauspäällikkö Sirpa Immonen sanoo.

Seniorineuvonta Nestori neuvoo, ohjaa ja välittää pyynnöt ruokaostosten toimituksesta EJY ry:n Ruokakassi-palveluun, joka koordinoi apuun luotettavan vapaaehtoisen. Vapaaehtoinen toimittaa ruokaostokset ikäihmiselle kaupasta kotiin. Auttamisen halu on vahva: Keikka-avussa työskentelee jopa 100 vapaaehtoista valmiina palvelemaan espoolaisia senioreja.

”Nestori tekee palvelutarpeen arvioinnin ja ohjaa ruokaostosten kuljetus-tai toimituspyynnöt  EJY ry:n Ruokakassi-palveluun, ja me EJY:ssä koordinoimme apuun luotettavan vapaaehtoisen. Ruokakassi-palvelussa vapaaehtoinen toimittaa ostoslistan mukaisen ruokakassin ikäihmiselle kaupasta kotiovelle asti”, Jukka Jaakola EJY ry:stä kertoo.

Keikka-avussa on noin 100 koulutettua vapaaehtoista, joista reilut puolet on päässyt auttamaan Ruokakassi-palveluun. Uudet asiakkaat otetaan ilolla vastaan.

”Nyt jos koskaan kannattaa olla yhteydessä Nestoriin ja hyödyntää Ruokakassi-palvelua”, Jukka Jaakola EJY ry:stä sanoo.

Jos sinulla on kysyttävää palveluista vanhuksille, ota yhteyttä Seniorineuvonta Nestoriin

Meille on tulossa putkiremontti, mistä saisimme tilapäisen asunnon? Äitini on menossa leikkaukseen ja tarvitsee huolenpitoa, enkä pääse itse auttamaan, mistä hän saisi apua? Ikkunat pitäisi pestä, voisinko saada siivousapua? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsitään ratkaisu Seniorineuvonta Nestorissa.

Seniorineuvonta Nestorista voi kysyä esimerkiksi kotihoidon palveluista tai hoivakodeista. Nestorin työntekijä käy läpi jokaisen yksilölliset tarpeet, arvioi millaista palveluista seniori hyötyy ja ohjaa oikeiden ja sopivien palvelujen pariin. Espoossa esimerkiksi päätös kotihoidosta tai palveluasumisesta tehdään Seniorineuvonta Nestorissa.

Seniorineuvonta Nestorin palvelut on tarkoitettu kaikille neuvontaa ja ohjausta tarvitseville espoolaisille senioreille ja heidän omaisilleen tai läheisilleen. Lähtökohtana on tukea ikäihmisten hyvinvointia, toimintakykyä ja arjessa pärjäämistä.

Kun tarvitset opastusta, neuvoa tai apua ruokaostosten tekoon, soita Seniorineuvonta Nestoriin ma-pe klo 8-16, p. 09 816 33 333. Voit ottaa meihin yhteyttä myös nestori@espoo.fi. Lue lisää Nestorista Nestorin verkkosivuilta.

Muistathan, että voit tehdä Seniorineuvonta Nestoriin huoli-ilmoituksen, jos lähipiirissäsi on yli 65-vuotias, jonka hyvinvoinnista olet huolissasi eikä hän itse kykene hankkimaan apua tai ymmärrä avun tarvettaan. 

Nainen puutalon edessä.

Seniorineuvonta Nestori auttaa ja etsii ratkaisuja ikääntyneiden kysymyksiin, asiakasohjauspäällikkö Sirpa Immonen kertoo.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran Elinvoimaa ikääntyville -liitteessä (pdf, 495 Kt)  23.5.2020.  Liite jaettiin espoolaisiin koteihin Länsiväylän välissä. Liite on saatavilla myös Espoon terveysasemilta, kirjastoista ja asiointipisteistä.

Teksti: Riikka Hollo
Kuva: Johanna Erjonsalo