Mitä perheellesi kuuluu?

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
12.2.2020 klo 11.23

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen FinLapset-tutkimuksen vauvaperheille suunnattu kysely kerää tietoa perheiden terveydestä, hyvinvoinnista ja palvelukokemuksista. Kutsumme nyt kaikki espoolaiset pikkulasten vanhemmat osallistumaan tutkimukseen!

Osallistumalla tutkimukseen voit vaikuttaa siihen, että lapset ja lapsiperheet saavat sopivaa tukea oikeaan aikaan. Vastaaminen on tärkeää, jotta tulokset kuvaavat kattavasti kaikkien vauvaperheiden hyvinvointia.

Näin osallistut tutkimukseen

Vauvojen vanhemmille lähetetään postitse kotiin helmi-lokakuun 2020 välisenä aikana kaikki tarvittava tutkimusmateriaali vauvan ollessa noin 3–6 kuukauden ikäinen. Vauvan molemmille vanhemmille on oma kyselylomake.

Tutkimuksessa kysytään näkemyksiäsi vanhemmuudesta, perhe-elämästä, tuen tarpeista ja palvelukokemuksista.

Voit vastata suomen, ruotsin, englannin, venäjän, pohjoissaamen, arabian tai somalin kielellä.

Voita lastenvaate

Tutkimukseen osallistuneilla on mahdollisuus voittaa suomalainen lastenvaate. THL arpoo kaikkien vastanneiden kesken suosittujen lastenvaatefirmojen (GUGGUU, Metsola, Vimma ja Papu) tuotteita, kuten bodyja, paitoja ja leggingsejä.

FinLapset-kyselytutkimus

FinLapset-kyselytutkimus tuottaa säännöllistä seurantatietoa alle kouluikäisten lasten ja heidän perheidensä hyvinvoinnista, terveydestä sekä lapsiperhepalveluiden käytöstä ja palvelukokemuksista. Kyselytutkimuksen tiedonkeruu kohdistuu 3–6 kuukauden ikäisiin ja 4-vuotiaisiin lapsiin perheineen niin, että tietoa kerätään kummastakin ikäryhmästä neljän vuoden välein. Tutkimus tuottaa tietoa laajasti eri lapsiperhepalvelujen käyttöön.

Tutkimustuloksilla on suuri merkitys hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Niitä käytetään päätöksenteossa, esimerkiksi lapsiperhepalvelujen kehittämisessä sekä terveys-, sosiaali- ja koulutuspolitiikan suunnittelussa ja arvioinnissa.

FinLapset-kyselytutkimus on jatkoa aiemmalle Lasten terveys, hyvinvointi ja palvelut (LTH)-tutkimukselle.

FinLapset-kyselytutkimuksen perustulokset julkaistaan THL:n sähköisessä tulospalvelussa,  joka on maksuton ja kaikille avoin. Lisäksi tuloksia julkaistaan kansallisissa ja kansainvälisissä julkaisuissa. Yksittäiset henkilöt eivät ole koskaan tunnistettavissa tulosraporteista.

Lisätietoa

Tutkimus vauvaperheille vuonna 2020 

Reija Klemetti, vastaava tutkija, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, raija.klemetti@thl.fi

lastenhyvinvointi@thl.fi

Tutkimuksen esite

THL FinLapset-kyselytutkimus