Hyvä joulumieli kaikille!

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.12.2020 klo 11.56

Lastensuojelun toimistoon Espoon keskuksessa on jälleen kertynyt ilahduttavan paljon joululahjapaketteja. Kaikenikäiset lapset ja nuoret saavat joululahjan, joka voisi jäädä saamatta ilman anteliaita espoolaisia.

”Odotimme tänä vuonna paketteja vähemmän, koska ajattelimme, että korona-aikana käydään harvemmin kaupassa. Olemme iloisia, että niitä tulikin tuhansia!”, johtava sosiaalityöntekijä Riina Mattila iloitsee.

Tällä viikolla lahjapaketteja toimitetaan ympäri Espoota lastensuojelun laitoksiin ja perhesosiaalityön kautta vähävaraisille lapsille.

Käytäntö on jo niin vakiintunut ja työntekijät rutinoituneita ”joulupukin apulaisia”, että kiirettä ei tule. Työ sujuu kuin ajatus. Kaikki lapset saavat lahjansa jouluun mennessä.

”Olemme kiitollisia kaikille espoolaisille, jotka hankkivat lahjan, ja esimerkiksi nuorille saimme lahjakortteja”, Riina kertoo. Lahjoja olivat ostaneet yksityishenkilöiden lisäksi eri yritykset. Myös kahden koulun oppilaat innostuivat hankkimaan lahjoja.

Ruokalahjakortteja perheille lahjoittivat tänä vuonna Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja SPR, jotka järjestivät Hyvä Joulumieli -keräyksen.

”Yllätymme aina iloisesti, miten runsaasti lahjoja tulee. Joulumieli syntyy meille kaikille”, Riina kiittää.

Työntekijä lajittelemassa joululahjoja, joita on runsaasti.