Perhesosiaalityö

Perhesosiaalityö tulee avuksesi arjen keskelle, kun tarvitset neuvoja tai ohjausta perhe-elämään, vanhemmuuteen tai lasten kasvatukseen.

Saat meihin yhteyden

 • sähköisen Pyydä apua -lomakkeen kautta
 • soittamalla palvelunumeroon 09 816 23600. Takaisinsoitto on avoinna ma ja ke klo 8–13.30 ja ti, to ja pe klo 8–11.
 • tapaamalla sosiaaliohjaajaa neuvolassa, kirjastossa tai avoimessa päiväkodissa, katso kalenteri Espoon kaupungin perhesosiaalityön Facebook-sivulta

Otamme sinuun yhteyttä 1–3 arkipäivän kuluttua yhteydenotostasi ja teemme yhdessä arvion avuntarpeestasi ja sen kiireellisyydestä. Palvelemme suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Työskentelemme perheiden kanssa tavoitteellisesti, ja perheelle järjestetään tarvittaessa

 • kotipalvelua
  • lastenhoitoapua
  • kodinhoitoapua (yhdessä vanhemman kanssa)
 • ohjausta elämänhallinnan pulmiin
 • perhetyötä vanhemmuuden tukemiseen
   

Nimeämme tarvittaessa perheellenne omatyöntekijän, joka auttaa löytämään tilanteeseenne parhaimmat ja tarkoituksenmukaisimmat palvelut ja avun.

Henkilökuntaamme kuuluu perhetyöntekijöitä, sosiaaliohjaajia ja sosiaalityöntekijöitä. Keskustelut kanssamme ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Huomaathan, että osa palveluistamme on maksullisia.

Lapsiperheiden perhetyö ja kotipalvelu

Lapsiperheiden perhetyö on varhaista tukea espoolaisille perheille. Perhetyö ja Kotipalvelu auttavat haasteellisessa elämäntilanteessa olevia perheitä. Perhetyö on lyhytkestoista, ja sen tavoitteena on tukea perheen arjessa selviytymistä sekä ehkäistä perhetilanteen vaikeutumista.

Perhetyötä ja kotipalvelua tehdään pääsääntöisesti perheen kotona. Yhdessä perheen kanssa laaditaan yksilöllinen, perheen tarpeisiin perustuva palvelusuunnitelma. Tarvittaessa yhteistyötä tehdään myös muiden perhettä tukevien työntekijöiden kanssa. Yhteistyötä kolmannen sektorin kanssa kehitetään ja laajennetaan aktiivisesti.

Lapsiperheiden perhetyön ja kotipalvelun piiriin hakeudutaan neuvolan, päivähoidon, lastensuojelun, vammaispalvelujen, erikoissairaanhoidon tai muun palvelun välityksellä. Perhe voi hakeutua myös itse asiakkaaksi soittamalla ma ja ke klo 8–13.30 ja ti, to ja pe klo 8–11 palvelunumeroon 09 816 23600.

Yhteystiedot

Perhetyön esimies, p. 046 877 3522
Kotipalvelun esimies, p. 046 877 3422
Johtava sosiaalityöntekijä p. 043 825 0352

Lisätietoja asiakasmaksuista ja tulorajoista

Asiakasmaksuyksikkö, p. 09 81621