Parisuhteen tukeen panostusta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
28.3.2019 klo 14.35

Espoon kaupunki panostaa palveluihin, jotka tukevat parisuhdetta. Jo nyt kaupungilla on palveluja, joihin perheet voivat olla yhteydessä, kun huoli omasta jaksamisesta tai parisuhteen hyvinvoinnista nousee mieleen.

Kevään aikana järjestetään tapahtumia, joissa jaetaan tietoa parisuhteeseen liittyvistä palveluista. Kuntalaisille on luvassa myös uusia parisuhdetta tukevia palveluja.

”Neuvolassa olemme huomanneet, miten toimivassa parisuhteessa lapsiperheen arki sujuu paremmin – ja lapsetkin voivat hyvin. Olemme halunneet ottaa asian esiin ja tarjota parisuhdetta tukevia palveluja entistä enemmän. Kun perhe voi hyvin, sillä ennaltaehkäistään parhainten lasten ja nuorten syrjäytymistä”, neuvolatoiminnan päällikkö Arja Erma sanoo.

Parisuhdelauantai-tapahtumia Isossa Omenassa

Maaliskuun alussa järjestettiin ensimmäinen parisuhdelauantai-tapahtuma, jonka tavoitteena oli kertoa parisuhdetta tukevista palveluista ja tutustuttaa espoolaiset niihin. Kouluttaja Katariina Pelkonen Parisuhdekeskus Katajasta piti PariAsiaa-luennon aiheesta: Parisuhde ja tunteet.

”Luennon aikana valkeni, miten tärkeää on osata nimetä tunteitaan ja puhua niistä. Ja miten tärkeässä roolissa tunteet parisuhteessa ovat”, eräs kuulijoista kommentoi.

Kevään toinen parisuhdelauantai järjestetään 18.5. klo 13–15, jolloin kuulemme Väestöliiton psykoterapeutti Heli Vaarasen luennon: Yhdeksän sääntöä hyvään parisuhteeseen.

Parisuhteen hyvinvointia tukevat palvelut

Kaikille ensimmäistä lastaan odottaville pariskunnille järjestetään osana neuvolan perhevalmennusta Parista perheeksi -ilta.

Seksuaalineuvontaa yksilöille ja pariskunnille

Ison Omenan neuvolassa aletaan huhtikuusta alkaen tarjota lapsiperheiden vanhemmille seksuaalineuvontaa arki-iltoina klo 16–19. Varaa oma aikasi etukäteen neuvolan puhelinpalvelussa p. 09 816 22800 arkisin klo 8.30–14.30 tai netissä Neuvolan ajanvaraus

Tule yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa keskustelemaan halusta ja haluttomuudesta, hellyyden tarpeesta parisuhteessa, tyytymättömyydestä seksissä, seksuaalisuudesta synnytyksen jälkeen, seksuaalisesta vieraantumisesta kumppanista tai jostain muusta aiheesta seksuaalisuuden saralla.

Parisuhteen pelastusrengas

Parisuhteen pelastusrengas tarjoaa ohjausta ja neuvontaa parisuhdeasioissa Ison Omenan neuvolassa. Voit tulla paikalle ilman ajanvarausta. Palvelu on tarkoitettu kaikille, joita parisuhteen asiat koskettavat.

Olet tervetullut Parisuhteen pelastusrenkaaseen 11.4., 25.4., 9.5., 23.5. ja 6.6., ryhmätila Kaisla, klo 16–19.

Palvelussa voit asioida nimettömänä joko yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa. Voit nostaa keskusteluun parisuhteeseen liittyviä asioita eri ammattilaisten kanssa. Saat halutessasi tietoa ja ohjausta erilaisiin parisuhteen hyvinvointia tukeviin palveluihin.

Espoon neuvolat, perheneuvolat ja perhesosiaalityö tarjoavat palvelun yhdessä eri järjestötoimijoiden, kuten Parisuhdekeskus Kataja, Parempi avioliitto ry, Familia ry, FinFami Uusimaa ry, Miessakit, Perheasiain neuvottelukeskus, Espoon seurakuntien kanssa.

Perheneuvolat

Perheneuvoloissa ohjaamme, neuvomme ja tuemme vanhempia perhesuhteisiin ja parisuhteeseen liittyvissä ongelmissa. Voit ottaa yhteyttä, jos perheenne ilmapiiri on kireä tai parisuhteessanne on ongelmia, pohdit vanhemmuuteen liittyviä kysymyksiä, olet uudessa elämäntilanteessa esimerkiksi yksinhuoltajana tai uusperheen vanhempana, kaipaat apua erosta selviytymiseen tai tarvitsette perheasioiden sovittelua eronjälkeisestä yhteisvanhemmuudesta sopimiseen.

Lue lisätietoa: Perheneuvolat

Eroauttaminen lapsiperheille

Eroauttaminen lapsiperheille -palvelu on tarkoitettu lapsiperheiden vanhemmille, jotka vielä harkitsevat eroa, tai jotka haluavat tukea jo toteutuneen eron jälkeiseen elämäntilanteeseen. Palvelu on tarkoitettu myös perheen lapsille.

Lue lisätietoa: Eroauttaminen

Eron ensiapupiste

Eron ensiapupiste palvelee Ison Omenan palvelutorilla maanantaisin 7.1.–24.6.2019 klo 14–17.45. Eron ensiapupisteen voi tulla keskustelemaan aikaa varaamatta.

Ensiapupiste tarjoaa ohjausta ja neuvontaa erotilanteisiin, eroperheen erityiskysymyksiin ja lasten asioiden järjestämiseen. Ensiapupiste on tarkoitettu kaikille, joita ero koskettaa: nuorille, vanhemmille, isovanhemmille tai muille läheisille.

Ensiapupisteessä voi asioida nimettömänä ja myös yksin ilman toista vanhempaa. Saat halutessasi tietoa ja ohjausta erilaisiin parisuhteen hyvinvointia tukeviin palveluihin. Ensiapupisteellä perheasioiden yksikkö, järjestöt, seurakunta ja oikeusaputoimisto auttavat perheitä yhdessä.

Lue lisätietoa: Tarvitsetko ensiapua erotilanteeseen?

Elatusapuasioiden Walk in

Elatusapuasioiden Walk in -palvelussa on mahdollisuus asioida lastenvalvojan luona ilman ajanvarausta. Vanhemmat voivat tulla yhdessä sopimaan lasta koskevan elatussopimuksen tai elatusapupäätöksen jatkamisesta tai muuttamisesta.

Lue lisätietoa:

Tukea ja turvaa lähisuhdeväkivaltaan Omatilasta

Omatila tarjoaa tukea ja turvaa lähisuhdeväkivaltaa kokeneille espoolaisille. Lähisuhdeväkivaltaa kohdanneet, tai sen uhan alla elävät, saavat päivystyksellistä ja psykososiaalista tukea elämäntilanteessaan Omatilasta. Asiakkaaksi voi tulla myös lähisuhteissaan väkivaltaa käyttävät naiset.

Omatilan palveluiden piiriin pääsee akuutissa tilanteessa päivystyksellisesti jo samana päivänä. Ensikäyntiaika järjestyy muutamassa päivässä soittamalla numeroon 043 825 0535 arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–16.
Palvelumme ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Lue lisätietoa: Lähisuhde- ja perheväkivalta