Perheneuvolat

Espoon perheneuvoloissa ohjaamme, neuvomme ja tuemme alle 13-vuotiaita lapsia ja heidän vanhempiaan perhesuhteisiin, lasten kasvatukseen ja parisuhteeseen liittyvissä ongelmissa.

Voit ottaa yhteyttä, jos

  • olet huolestunut lapsesi käyttäytymisestä tai mielialasta
  • perheenne ilmapiiri on kireä tai vanhempien parisuhteessa on ongelmia
  • pohdit lasten kasvatukseen ja vanhemmuuteen liittyviä kysymyksiä
  • olet uudessa elämäntilanteessa esimerkiksi yksinhuoltajana tai uusperheen vanhempana tai tarvitsette apua erosta selviytymiseen
  • tarvitsette perheasioiden sovittelua eronjälkeisestä yhteisvanhemmuudesta sopimiseen

Henkilökuntaamme kuuluu psykologeja ja perheneuvojia. Keskustelut kanssamme ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Voit ottaa meihin itse yhteyttä, lähetettä ei siis tarvita. Keskustelemaan voit tulla koko perheesi tai toisen vanhemman kanssa tai yksin. Suurin osa asiakkaistamme saa toivomansa avun 1–5 käynnillä, enimmillään käyntejä voi olla 15. Järjestämme myös ryhmämuotoista tukea sekä lapsille että vanhemmille.

Terapeuttinen vauvaperhetyömme tarjoaa tukea raskaana oleville ja alle vuoden ikäisten lasten perheille. Sen piiriin voit hakeutua oman äitiys- ja lastenneuvolasi terveydenhoitajan välityksellä.

Kun perheessänne ja parisuhteessa syntyy ristiriitoja, voitte halutessanne ottaa yhteyttä perheneuvolan perheasioiden sovitteluun. Tutustu Perheasioiden sovitteluun

Nuorisoperheneuvola

Espoon nuorisoperheneuvola tarjoaa tukea 13-17-vuotiaiden nuorten vanhemmille.

Toimintamme on keskustelutukea nuoruusiän mukanaan tuomiin vanhemmuuden kysymyksiin, esimerkiksi nuorten kasvatukseen, nuoren kehitykseen ja itsenäistymiseen sekä näiden mukana tuleviin perhesuhteissa tapahtuviin muutoksiin.