Armi opastaa asiakkaita Ison Omenan neuvolassa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.5.2019 klo 8.53

Ison Omenan neuvola kokeilee uutta palvelumuotoa Palvelutorin toisen yksikön, terveysaseman esimerkistä innostuneena: aulaemäntä Armi Laamo opastaa asiakkaita kaikissa mahdollisissa neuvolaan ja Palvelutoriin liittyvissä kysymyksissä.

Vajaan kuukauden työtä tehnyt Armi on saanut heti kiitosta niin asiakkailta kuin hoitajilta ja lääkäreiltä, joille on vapautunut aikaa varsinaiseen hoitotyöhön.

− Ohjeita ja vinkkejä on paljon, eivätkä ne aina tavoita kaikkia. Siksi on hyvä, että paikalla on joku, jonka tehtävänä on nimenomaan opastaminen, Armi toteaa.

Koska neuvola sijaitsee aivan toisen hissiryppään vieressä, monia muitakin kuin neuvolan palveluja etsivä asiakas kävelee luontevasti ensin sinne. Aiemmin neuvolan väki ei pystynyt opastamaan heitä eteenpäin yhtä tehokkaasti, kun ajanvarauskirjan asiakkaat odottivat toisaalla. Nyt Armi lähtee tarpeen mukaan vaikka saattelemaan asiakkaan laboratorioon, terveysasemalle tai Kelaan.

Opastuksen lisäksi Armi avustaa neuvolan hoitohenkilökuntaa esimerkiksi huolehtimalla välineiden tarkistamisesta ja täydentämisestä, postista ja tilojen yleisilmeestä. Aiempi kokemus sihteeri- ja asiakaspalvelutyöstä auttaa luovimaan joka tilanteessa.