Äitiys- ja lastenneuvolan toiminta kesän aikana

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
2.6.2020 klo 15.42

Kesä tuo joitakin muutoksia neuvoloiden toimintaan. Joudumme valitettavasti edelleenkin ottamaan toiminnassamme huomioon koronapandemian.

Neuvolan keskitetty ajanvaraus- ja neuvontapuhelin p. 09 816 22800 on avoinna normaalisti arkisin klo 8.30−14.30. Neuvolan chat palvelee arkisin klo 10−13.

Neuvolat ovat avoinna läpi kesän.

Kiltakallion neuvola on suljettu 22.6. −16.8. Ohjaamme Kiltakallion neuvolan asiakkaat muihin neuvoloihin.

Äitiysneuvolat toimivat normaalisti.

Avoneuvolan vastaanotolle tulee edelleenkin varata aika etukäteen. Varaa aika neuvolan keskitetystä puhelinneuvonnasta.

Tule neuvolaan vain terveenä. Toivomme, että neuvolaan ei tulla isolla joukolla, jotta odotustilojen asiakasmäärä ei tule liian suureksi.

  •     Raskauden ajan neuvolakäynnille voi puoliso tulla halutessaan mukaan.
  •     Lastenneuvolaan voi tulla yksi henkilö lapsen lisäksi.

Lastenneuvolat

Kaikkien ikäryhmien lapset, joille on suunniteltu yksilöllinen käynti, kutsutaan neuvolan vastaanotolle. Samoin lapset, joista on herännyt muun muassa huoli kasvuun ja kehitykseen tai lapsen ja perheen tilanteeseen liittyen. Toivomme, että olette myös itse yhteydessä neuvolaan, mikäli teillä on huolta lapsenne tai perheenne tilanteesta.

Kutsumme kaikki 4-vuotiaat neuvolaan kesän ja syksyn aikana. Mikäli asiat ovat kunnossa, eikä vanhemmilla tai päivähoidossa ole huolta lapsesta, voidaan tämä neuvolakäynti toteuttaa myös lapsen ollessa 5-vuotias.

Olemme mahdollisuuksien mukaan yhteydessä puhelimitse, tekstiviestillä tai kirjeitse sellaisten lasten vanhempiin, joille ei ole voitu antaa neuvola-aikaa koronapandemian tai kesälomakauden vuoksi.  

Kaikkien ikäryhmien lapsille annetaan rokotusohjelman mukaiset rokotukset neuvolakäynnin yhteydessä tai avoneuvolassa.

Ryhmätapaamiset on toistaiseksi peruttu.

Neuvolakäynnin voi hoitaa myös etäyhteyksillä - kysy rohkeasti tästä mahdollisuudesta. Lue lisätietoa Neuvolapalveluja etäyhteyksien välityksellä