Neuvolat

Äitiysneuvola

Äitiysneuvola tukee lasta odottavia perheitä odotukseen liittyvissä kysymyksissä sekä vanhemmuuteen kasvussa. Käynneillä seurataan raskauden kulkua ja keskustellaan tärkeistä terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Tarjoamme yksilöllisiä vastaanotto- ja kotikäyntejä sekä ryhmä- ja avoneuvolapalveluja. Voit ottaa yhteyttä, kun kuukautiset ovat jääneet pois ja raskaustesti on ollut positiivinen.

Äitiysneuvolakäynnit
Usein kysyttyjä kysymyksiä
Äitiys- ja lastenneuvolat alueittain

Katso video äitiysneuvolan ensikäynnistä:

Lastenneuvola

Lastenneuvolassa seurataan lapsen kasvua ja kehitystä sekä keskustellaan perheen terveyteen, hyvinvointiin ja vanhemmuuteen liittyvistä asioista kuten perheen voimavaroista ja lasten kasvatuksesta, ravitsemuksesta, liikunnasta, vuorokausirytmistä, ulkoilusta, tapaturmista, ihmissuhteista, mielialasta, perheväkivallasta ja päihteistä sekä perheen taloudellisesta tilanteesta.

Espoossa lastenneuvolat palvelevat alle kouluikäisten lasten perheitä. Tarjoamme yksilöllisiä vastaanotto- ja kotikäyntejä sekä ryhmä- ja avoneuvolapalveluita.

Neuvoloissa emme voi hoitaa äkillisesti sairastunutta lasta, mutta terveydenhoitajita voi kysyä neuvoja puhelimitse.

Lastenneuvolakäynnit
Usein kysyttyjä kysymyksiä
Äitiys- ja lastenneuvolat alueittain

Perheneuvola

Perheneuvolat  tarjoavat tukea ja ohjausta lapsiperheille, joissa on alle 13-vuotiaita lapsia. Perheneuvolaan voit ottaa yhteyttä, kun olet huolestunut lapsen kehityksestä tai käyttäytymisestä tai perheessä on surua ja huolta.

Verkkopalvelut käytössäsi ympäri vuorokauden:

Neuvolan valitseminen

Olet oikeutettu saamaan neuvolapalveluja missä tahansa espoolaisessa neuvolassa, jos olet jonkin espoolaisen terveysaseman asiakas. Mikäli terveysasemasi ei ole Espoossa, mutta haluat jonkin espoolaisen neuvolan asiakkaaksi, tutustu terveysaseman vaihtamisesta kertovaan ohjeeseen.

Mikäli haluat vaihtaa neuvolaa, ota yhteyttä neuvolan ajanvaraukseen ja neuvontaan, p. 09 816 22800. Voit vaihtaa neuvolaa, kun edellisestä vaihdosta on kulunut vähintään vuosi.