Lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalvelut

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
26.1.2021 klo 12.23

Äitiys- ja lastenneuvolat

Koronatilanteen takia teemme kiireettömiä tarkastuksia neuvoloiden ajanvaraustilanteen mukaan. Äitiysneuvolat toimivat normaalisti. Avoneuvolaan tulee varata aika. 

Perhesosiaalityö

Ota yhteyttä, jos haluat apua ja neuvoja perheen arkeen, lapsen vuorokausirytmiin, syömiseen, nukkumiseen tai lapsen eri ikävaiheissa ilmeneviin kehityksellisiin haasteisiin. Tai jos haluat keskustella jonkun kanssa tai kysyä neuvoa vanhemmuuteen, parisuhteeseen, perhe-elämään tai lapsiisi liittyen.

  • Saat parhaiten meihin yhteyttä Pyydä apua -toiminnon kautta 
  • voit soittaa meille p. 09 816 23600 arkisin kello 9–14.

Palvelemme pääasiassa puhelimitse. Perhesosiaalityön ja perheneuvolan yhdistetty ohjaus ja neuvonta

Lapsiperheiden perhetyö ja kotipalvelu

Lapsiperheiden perhetyön ja kotipalvelun palvelupuhelin p. 09 816 23600 on avoinna arkisin klo 9–14.

Perheneuvolat

Siirrämme asiakkaidemme palvelun mahdollisuuksien mukaan puhelimitse tai videoyhteydellä tapahtuvaksi. Samalla perheneuvolan ilmoittautumis- ja neuvontanumerot ovat tilapäisesti poissa käytöstä.

Lasten puhe- ja toimintaterapia sekä psykologipalvelut

Supistamme kiireetöntä toimintaa. Pidämme tapaamisia mahdollisimman paljon etätyövälineiden ja puhelimen välityksellä. Asiakkaat voivat olla yhteydessä omaan työntekijäänsä mahdollisen puhelin- tai etäohjauksen saamiseksi. Sovitusti käyntejä voi olla myös vastaanotolla. Koronaviruksen vaikutukset lasten kuntoutuspalvelujen toimintaan

Nettisivuiltamme löytyy vinkkejä kotiharjoitteluun

Lastenpsykiatrinen yksikkö

Lastenpsykiatrinen yksikkö pyrkii järjestämään asiakas- ja verkostotapaamiset puhelimitse ja videoyhteyksien välityksellä aina kun se on mahdollista. Arvioimme yksikössä toteutettavien tapaamisten tarvetta tilannekohtaisesti. Lastenpsykiatrinen yksikkö hyödyntää digitaalisia työvälineitä

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon asioissa voit olla yhteydessä oman koulusi terveydenhoitajaan tai koulu- ja opiskeluterveydenhuollon keskitettyyn puhelinpalveluun p. 09 8166 1234 arkisin klo 9 - 13. TerkkariChat palvelee arkisin klo 9 - 13. 

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon ohjeita turvalliseen arkeen

TerkkariChatin löydät mm. Koululaiset ja opiskelijat -sivulta

Perheoikeudelliset palvelut

Kiireettömiä palveluja on normaalia vähemmän tarjolla, ja niitä siirretään mahdollisuuksien mukaan puhelinpalveluun ja etätyöskentelyyn. 

Lastenvalvojien puhelinneuvonta p. 09 816 277 11 palvelee arkisin klo 10−11. Lastenvalvojien elatusapuasioiden walk in -palvelu muuttuu toistaiseksi call in -palveluksi. Palvelemme numerossa 09 816 27711 tiistaisin klo 8.30-10. Kun soitatte puhelinnumeroon, valitkaa asiointinumero 5. 

Lapsiperheiden ruoka-apu

Neuvontaa ja apua numerossa p. 09 816 45 000 arkisin klo 8–10. Yhteyttä voi ottaa matalalla kynnyksellä, jos on nälkä. Sosiaalihuollon työntekijät arvioivat ruoka-aputarpeen.  

Normaalisti toimivat palvelut

Lastensuojelu

Omatila: apua lähisuhde- ja perheväkivaltaan

Lue lisää