Terveisiä neuvostoilta!

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
18.3.2021 klo 17.22

Järjestimme infotilaisuudet Länsi-Uudenmaan kuntien vanhusneuvostoille, vammaisneuvostoille ja nuorisovaltuustoille. Saimme hyviä eväitä jatkoa varten. 

  • Nuorisovaltuustot: On tärkeää, että palveluihin on helppo tulla. Tietoa palveluista on hyvä saada erityisesti koulun/oppilaitoksen kautta ja esimerkiksi Instragramissa. Kavereiden kokemukset palveluista vaikuttavat siihen, miten itse lähtee etsimään apua. Lisäksi palveluissa pitää ottaa huomioon se, että nuoret ovat yksilöitä eivätkä yhtenäistä massaa – nuorten tilanteet ja tarpeet vaihtelevat.
  • Vammaisneuvostot: On tärkeää, että palveluissa huomioidaan kokonaisvaltaisesti asiakkaan tilanne. Erityisen tärkeää on se, että palvelut suunnitellaan kaikille, alusta lähtien. Kun palvelut ovat saavutettavia ja esteettömiä, myös vammaiset henkilöt voivat käyttää peruspalveluja.
  • Vanhusneuvostot: Nopea pääsy palveluihin on tärkeää, samoin se, että palvelua saa muutenkin kuin digikanavissa. Palvelussa itsessään on tärkeää osaava henkilökunta, sujuvat ja selkeät palvelukokonaisuudet sekä se, että asiakkaan tilanne huomioidaan kokonaisvaltaisesti.

Kiitämme lämpimästi nuorisovaltuustojen, vammaisneuvostojen ja vanhusneuvostojen jäseniä! Jatkamme yhteistä keskustelua.