Kuninkaantien ja Riilahden toimintakeskukset avataan osittain 1.6.2020

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
18.5.2020 klo 11.29

Espoon vammaispalvelujen toimintakeskusten toiminta avataan asteittain ensin  omaisten ja vanhempiensa kanssa asuville asiakkaille 1.6.2020 alkaen. Näin varmistetaan riittävän väljät tilat henkilömäärärajoitusten toteutumiseksi.

Toimintaa järjestetään siten, että covid-19-tartuntariskiä voidaan pienentää, mutta sitä ei ole mahdollista kokonaan poistaa. Eri ryhmien välisiä kontakteja vältetään toimintatilojen ja ruokailujen järjestelyillä sekä muissa siirtymätilanteissa. Henkilökuntaa ja asiakkaita ohjataan päivittäin hyviin hygieniakäytäntöihin muun muassa hyvällä käsi- ja yskimishygienialla.

Toimintaan ei saa osallistua lievästikään sairaana. Asiakkaiden ja heidän lähipiirinsä tulee arvioida päivittäin asiakkaiden terveydentilaa. Asiakasmäärän kasvaessa toimintakeskuksissa myös tartuntariski lisääntyy. Päiväaikaisessa toiminnassa ja taksikuljetuksissa ei voida täysin estää tartuntataudin leviämistä varotoimista huolimatta.

Tiesithän, että päivätoimintaa voidaan toteuttaa myös etänä? Lue lisää uutisesta: Päivätoimintaa voidaan toteuttaa myös etänä

Kuninkaantien ja Riilahden toimintakeskukset ovat kesäkuun ajan avoinna klo 8-16. Heinäkuussa toimintaa järjestetään vain Kuninkaantien toimintakeskuksessa.

Olemme yhteydessä jokaiseen asiakkaaseen

Toimintakeskukset ovat yhteydessä  omaisten ja vanhempiensa kanssa asuvien asiakkaiden läheisiin ja tiedottavat asiasta asiakkaiden asumisyksiköitä.

Jos teidän on vaikeaa järjestää arkeanne ajalla 1.6.-31.7.2020, pyydämme teitä olemaan yhteydessä asiakkaan toimintakeskuksen vastaavaan ohjaajaan.

Henkilöstöresurssien suunnittelemiseksi pyydämme myös ilmoittamaan, mikäli haluattekin perua osallistumisen toimintakeskusten toimintaan.

Lisätietoa

  • Kuninkaantien päivätoiminta: vastaava ohjaaja, p.050 541 1064
  • Riilahden päivätoiminta: vastaava ohjaaja, p. 040 639 4005
  • Työtoiminta, Kuninkaantien ja Riilahden toimintakeskukset: vastaava ohjaaja, p. 050 360 4592

Hallitus päätti 4.5.2020, että kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset ovat niitä julkisia tiloja, jotka voidaan avata 1.6.2020 alkaen. Samoin hallitus linjasi, että epidemiologisen arvion perustella on mahdollista lieventää henkilömäärärajoitusta nykyisestä 10 henkilöstä enintään 50 henkilöön 1.6. alkaen toistaiseksi.

Suosittelemme seuraamaan verkkosivuiltamme korona-virustilanteeseen liittyviä tiedotteitamme.