Kotihoidon Ropsu-robotti palkittiin Laatukeskuksen innovaatiokilpailussa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
2.12.2016 klo 10.49

Espoon kotihoidon Ropsu-robotti on voittanut julkisen sektorin palveluinnovaatioiden sarjan kansallisessa Quality Innovation Award -kilpailussa (entinen Vuoden laatuinnovaatio -kilpailu).

Quality Innovation Award -kilpailun raadin arvion mukaan Ropsu-robotin innovaatiossa on ymmärretty ohjelmistorobotiikan mahdollisuudet ja lähdetty ennakkoluulottomasti hyödyntämään teknologiaa. Myös kotihoidon asiakkaat hyötyvät kokeilusta välillisesti, kun palvelut voidaan tuottaa ennustettavasti eli annetut lupaukset ja sopimukset pitävät.

Laatukeskuksen diplomi Ropsu-robotille

Ropsu-robotti on Espoon ensimmäinen kotihoidon digitaalinen työntekijä. Ropsu-robotti on ohjelmisto, joka auttaa kotihoidon työjärjestelyissä. Työssä tarvitaan eri tietojärjestelmien tietojen hakemista, vertailua, yhdistämistä ja päivittämistä. Ropsu-robotti käyttää sovellusta samoin kuin ihminen eikä robotin käyttöönotto aiheuta muutoksia käytössä oleviin tietojärjestelmiin.

Nykyään kotihoidon töiden järjestelijä käsittelee tietoja manuaalisesti. Ropsu-robotti on ohjelmoitu tekemään nämä toiminnot eli se automatisoi vuokratyövoiman tilausprosessin. Se yhdistää kolmen eri järjestelmän tiedot ja tunnistaa työvuorot, joihin ei ole kiinnitetty työntekijää. Se tilaa puutevuoroihin vuokratyöntekijät sekä kiinnittää työvuoroihin asiakasreitit.

Tämän potentiaalisen innovaation ytimessä on ohjelmistorobotiikan hyödyntäminen kotihoidon työjärjestelyiden tyyppisissä tehtävissä. Teknologian soveltuvuutta arvioidaan pilotoimalla Ropsu-robottia joulukuusta 2016 alkaen kolmen kuukauden ajan. Ropsun tuloksellisuus ja tehokkuus tehtävässään voidaan arvioida pilottiprojektin havaintojen perusteella.

Quality Innovation Award -kilpailun (entinen Vuoden laatuinnovaatio -kilpailu) tavoitteena on lisätä innovaatioiden tunnettuutta ja kannustaa kansainväliseen yhteistyöhön innovaatiotoiminnassa. Kansallisen kisan voittajana Ropsu-robotti osallistuu myös kansainväliseen kisaan.

Kotihoidon Ropsu-robotti voitti myös Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailun potentiaaliset innovaatiot -sarjan marraskuussa.

Ropsu-robotin palkitseminen

Ropsu-robotin palkitseminen