Koronaviruksella vaikutuksia neuvoloiden toimintaan

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
26.3.2020 klo 14.09

Uutista on päivitetty 1.4. klo 10:44 

Suomessa ja maailmalla leviävän koronaviruksen leviämisen estämiseksi, joudumme myös neuvoloissa supistamaan toimintaa 23.3.2020 alkaen, mutta samalla lisäämme puhelin- ja etävastaanottoa.  

Koronaviruspandemian aikana neuvola toimii lasta odottavien ja lapsiperheiden tukena. Voit tarvittaessa varata ajan neuvolaan keskitetystä ajanvaraus- ja neuvontanumerosta p. 09 816 22800 arkisin klo 8.30–14.30. Nettiajanvaraus ei toistaiseksi ole käytössä. 

Raskaana olevat

Hoidamme neuvoloissa raskaana olevat sovitusti. Raskaana olevan ensikäynti terveydenhoitajalla hoidetaan osittain puhelimitse ja osittain etävastaanottona. 

0−1-vuotiaiden käynnit

Tarkastukset, ja muutoin neuvola-aikaa tarvitsevat, hoidetaan normaalisti. Ryhmiä ei pidetä. 6 kk-ikäisille voidaan varata yksilökäynti terveydenhoitajalle ryhmäkäynnin sijaan.

Leikki-ikäiset

Leikki-ikäisten tarkastukset lopetetaan toistaiseksi. Olemme yhteydessä kyseisiin asiakkaisiin. Uusia leikki-ikäisten neuvola-aikoja ei anneta toistaiseksi. Annamme aikoja tarvittaessa myös leikki-ikäisille, mikäli perhe katsoo, että siihen on tarvetta. Aika voidaan antaa myös silloin, kun perheessä on huolta. 

Leikki-ikäisille annetaan aika avoneuvolaan, jotta he voivat käydä ottamassa rokotusohjelman mukaiset rokotukset.

Neuvolan iltatyö jää tauolle.

Avoneuvola

Avoneuvolan vastaanotolle tulee varata aika. Varaa aika neuvolan keskitetystä puhelinneuvonnasta p. 09 816 22800 arkisin klo 8.30–14.30.

Ryhmätapaamiset

Kaikki ryhmätapaamiset on toistaiseksi peruttu. Koska myös perhevalmennusryhmät on peruttu, toivomme, että tutustutte synnytys- ja perhevalmennus materiaaliin Terveyskylän ja HUSin nettisivuilla

Tietoa imetyksestä on saatavilla kaupungin, Terveyskylän ja HUSin nettisivuilla

Voit tarvittaessa saada ajan neuvolan imetysohjaajalle. 

Aulaemännät

Aulaemännät aloittavat neuvoloissa. Aulaemäntien tehtävänä on ohjata asiakkaita ja varmistaa, että neuvolaan tullaan vain terveenä eikä liian suurella joukolla. He opastavat myös hyvän käsihygienian toteuttamisessa. 

Neuvolaan vain terveenä

Neuvolaan saa tulla vain terveenä. Voit tarvittaessa varata uuden ajan neuvolaan keskitetystä ajanvaraus- ja neuvontanumerosta p. 09 816 22800 arkisin klo 8.30–14.30.

Toivomme, että neuvolaan ei tulla isolla joukolla, jotta odotustilojen asiakasmäärä ei tule liian suureksi. Emme myöskään voi vastaanottohuoneeseen ottaa muita kuin tutkittavan /tutkittavat ja yhden huoltajan.

Tulkkipalvelut pyrimme hoitamaan etänä.

Lue lisää