Keuhkoahtaumataudin teemapäivä Ison Omenan terveysasemalla

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Maailmanlaajuista keuhkoahtaumataudin teemapäivää vietetään Ison Omenan terveysasemalla 20.11.2019 klo 10-15. Jos tupakoinut pitkään, olet entinen tupakoitsija tai olet miettinyt tupakoinnin lopettamista, voit tulla testaamaan keuhkojensa kunnon ilmaisella mikrospirometriapuhalluksella ilman ajanvarausta. Keuhkoahtaumatautidiagnoosin saaneilla mahdollista tehdä CAT-testi, jonka avulla arvioidaan taudin oireita ja potilaan hyvinvointia yhdessä hoitajan kanssa.

Keuhkoahtaumatauti (COPD) on yleisin tupakointiin liittyvä sairaus.  Sairauden tyypillisiä oireita ovat alkuvaiheessa lisääntyvä yskä (”tupakkayskä”) ja limannousu, toistuvat hengitystieinfektiot ja hengenahdistus rasituksen aikana. Nykyisin arvioidaan, että jopa 50 % tupakoitsijoista voi sairastua keuhkoahtaumatautiin jossain vaiheessa elämäänsä.

Suomessa diagnosoituja potilaita on noin 200 000, minkä lisäksi keuhkoahtaumataudin esiastetta sairastaa vielä yhtä moni, usein tietämättään. Riski sairastua kasvaa huomattavasti 20 vuoden tupakoinnin jälkeen. ”Mitä runsaampi altistuminen tupakansavulle on, sitä suurempi on myös keuhkoahtaumataudin vaara. Keuhkoahtaumataudin oireet myös pahenevat ajan myötä, etenkin jos potilas jatkaa tupakointia.” kertoo apulaisylilääkäri Sanna Stålnacke Ison Omenan terveysasemalta. 

Tervetuloa! 

Tiedot ja sijainti

Aika

ke 20.11.2019 klo 10.00 - 15.00

Paikka

Ison Omenan palvelutori, kauppakeskuksen 3. kerros.

Järjestäjä

Ison Omenan terveysasema

Hinta, euroa

0