Suvelan kappeli voittajaksi Vuoden 2017 esteetön teko -kilpailussa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
25.8.2017 klo 18.00

Espoon vammaisneuvosto on valinnut Vuoden 2017 esteetön teko -kilpailun voittajaksi Suvelan kappelin. Suvelan kappeli on Espoon seurakuntayhtymän uusi, esteetön ja moderni kappeli keskellä Suvelaa.

Kunniamaininnan saivat Kino Tapiola, Kauppakeskus Sello ja Espoon vammaispalvelujen kuljetuspalvelu.

Esteetön teko -kilpailussa etsittiin nyt neljättä kertaa espoolaista palvelua, yritystä, yhteisöä, toteutettua ideaa, henkilöä, rakennusratkaisua tai toimintaa, joka on tuonut palvelut kaikkien saataville, ja tehnyt liikkumisesta tai asioinnista helppoa meille kaikille. Kilpailuehdokkaita oli yhteensä 14.

Palkinnot jakoi kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä 25.8. Espoo-päivän juhlatilaisuudessa.

Lämpimät onnittelut voittajille!
 

Palkitut ehdotukset perusteluineen
 

Yritykset ja yhteisöt -sarja

Voittaja: Suvelan kappeli

Suvelan kappeli on Espoon seurakuntayhtymän uusi, esteetön ja moderni kappeli keskellä Suvelaa. Se on helposti saavutettavissa myös julkisilla kulkuvälineillä. Suunnittelussa ja rakentamisessa on huomioitu esteettömyyden vaatimukset. Käyttäjille tarkoitetut tilat ja toiminnot ovat kaikki samassa tasossa. Kappelin aulasta pääsee helposti ja esteettömästi nuorisotiloihin ja kaupungin asukaspuistotiloihin. Kappelin toiminnoissa on huomioitu myös asenteellinen esteettömyys. Henkilökunta on avuliasta ja valveutunut esteettömyyteen sekä saavutettavuuteen liittyvissä asioissa.


Kunniamaininta: Kino Tapiola

Kino Tapiolan elokuvateatteri on yhteistyössä Espoon Autismi- ja Asperger-yhdistyksen kanssa järjestänyt autismiystävällisiä elokuvanäytöksiä. Autismiystävällisessä näytöksessä elokuvat esitetään tavallista maltillisemmalla äänenvoimakkuudella eikä salia pimennetä täysin. Katsomossa saa liikehtiä ja eläytyä. Näytös sopii kaikille lapsille, joita kovat äänet ja elokuvateatterin pimeys saattavat jännittää.


Kunniamaininta: Kauppakeskus Sello

Kauppakeskus Sellon tiloissa järjestetään monipuolista toimintaa, kuten kauppakeskuskävelyjä. Sellossa voi asioida muun muassa yhteispalvelupisteessä, kaupunginkirjastossa ja seurakunnan lasten kappeli Arkissa. Kauppakeskuksen kosketusnäyttötauluista on helppo hahmottaa kauppakeskuksen eri toimintojen sijainnit, ja niissä on esteettömän reitin hakutoiminto.


Kaupunki-sarja

Kunniamaininta: Espoon vammaispalveluiden kuljetuspalvelu

Kuljetuspalvelu on ystävällistä, esteetöntä, nopeaa ja joustavaa. Kuljettajien ammattitaitoon voi luottaa ja siihen, että pääsee perille luotettavasti ja ajoissa. Kalusto on hyväkuntoista ja näkövammaisen on helppoa ja turvallista astua auton kyytiin. Erityistä kiitosta ansaitsee se, ettei yksilökyydeistä ole luovuttu. Yksilökuljetukset mahdollistavat arjen sujuvuuden ja henkilökohtaiset aikataulut.

Lisätietoja:
Vammaisasiamies Sirkku Kiviniitty, p. 050 344 5190

Kuva: Mirja Aukee-Peiponen