Espoolaisessa koulussa epäily koronavirusmuunnoksesta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
23.1.2021 klo 12.12

Kolmella Espoo International Schoolin tiloissa olleella henkilöllä on todettu  koronavirustartunta. Virusmuunnoksen mahdollisuutta tartuntojen aiheuttajana selvitetään. Sairastuneet ovat samalta luokalta. Toistaiseksi ei ole havaittu tartuntoja muiden luokkien oppilailla tai henkilökunnalla.

Epäily virusmuunnoksesta perustuu koronavirustesteissä havaittuun S-geenin puutokseen. Näytteet on lähetetty sekvensointiin, missä viruksen geeniperimä tutkitaan tarkemmin. Sekvensoimalla selviää, ovatko koronavirustartunnat virusmuunnoksen aiheuttamia vai eivät.

Kaikki altistuneet on määrätty karanteeniin 14 päiväksi viimeisimmästä altistuksesta. Koska virusmuunnoksen mahdollisuutta ei voida sulkea pois ennen testituloksia, toimitaan kuin kyseessä olisi virusmuunnos. Varotoimenpiteenä kaikki altistuneet henkilöt testataan kahdesti, myös oireettomat.

Kaikki koulun huoltajat ovat saaneet Wilmassa tiedon tapauksesta. Altistuneiden oppilaiden huoltajat ja henkilökunta ovat saaneet tiedon karanteenimääräyksestä ja toimintaohjeen. Kaupungin tartuntatautiyksikkö soittaa altistuneiden oppilaiden huoltajille ja altistuneille aikuisille.