Skanska toteuttamaan Kivenlahden metrokeskuksen ympäristöä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
30.10.2020 klo 8.00

Kaupunkitekniikan keskus ja Skanska ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kivenlahden metrokeskuksen asemakaava-alueen uudistuksen toteutuksesta. Länsimetron työmaiden lisäksi alueella käynnistyy katujen, aukioiden ja puistojen rakentamista. Metrokeskuksen ympäristöä sekä liikenneyhteyksiä metroasemalle halutaan uudistaa kaupunkimaiseen suuntaan ja samalla lisätä viihtyisää kaupunkitilaa.

Kivenlahden metroaseman havainnekuva 1

Merkittävä osa hanketta on Länsiväylän alitse rakennettavat uudet alikulkuväylät, joista Ruukinmäenportissa tulee olemaan sekä ajorata että jalkakäytävä ja pyörätie. Tschetschulininporttiin toteutetaan jalankulkureitti ja pyörätie. Lisäksi rakennetaan kävelykatuja ja aukioita sekä louhitaan mm. pysäköintilaitoksen tonttia. Länsiväylä tullaan palauttamaan väliaikaiselta kiertotieltä alkuperäiselle paikalleen ja samalla sen korkeustasoa hieman nostetaan. Urakkaan kuuluu myös ramppijärjestelyjä.

Kivenlahden metroasemn havainnekuva 3

Metrokeskuksen ympäristöön on suunniteltu kaupallisia palveluita, toimitilaa, oppimisen tiloja, liityntäpysäköintiä, liikuntapalveluja ja asumista. Marinpuistoa uudistetaan puistokäytävien ja valaistuksen osalta.

Rakentaminen alkaa marraskuussa 2020 ja urakan on tarkoitus valmistua kesäkuussa 2022.