Tapiolassa juhlittiin Seniorisynttäreitä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
7.3.2019 klo 10.26

Suur-Tapiolan alueen vuonna 1941 syntyneitä asukkaita kokoontui Louhisalin täydeltä juhlimaan Seniorisynttäreitä helmikuussa. Juhlan järjesti Seniorineuvonta Nestori yhteistyössä alueen seniorijärjestöjen kanssa.

Tapiolan Seniorisynttärit olivat viidennet, jotka Espoossa on järjestetty osana Elinvoimaa ikääntyville -hankkeen ”perintöä”. Seniorisynttäreiden tarkoituksena on edistää ikäihmisten yhteisöllisyyttä, houkutella heitä mukaan toimintaan ja siten vähentää yksinäisyyden kokemusta.

Kutsuvieraat ja esiintyjät nauttivat juhlissa täytekakkukahvit, tutustuivat seniorijärjestöjen ja Espoon kaupungin esittelypöytiin, ja siirtyivät sitten seuraamaan juhlaohjelmaa Louhisaliin. Ovella heidät toivottivat tervetulleiksi perusturvajohtaja Juha Metso ja vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen.

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä oli lähettänyt juhlakaluille videoterveiset, joissa muisteli omaa lapsuuttaan Tapiolassa. Iltapäivän juontajana vieraita viihdytti vanhusneuvoston puheenjohtaja Olli Männikkö, joka heittäytyi juontamisen lomassa myös suvereenisti tanssin pyörteisiin.

Avaimet onneen

Juhlan monet puheenvuorot ja esitykset loivat uskoa onnelliseen ja hyvinvoivaan tulevaisuuteen. Juha Metso avasi puheenvuorossaan onnellisuuden avaimia, joihin kuuluivat olennaisena osana esimerkiksi halaaminen ja kuorolaulaminen. Laulamisen aikaansaamaa hyvänolon tunteeseen oli helppo uskoa kuoroja seuratessa.

Juhlissa esiintyikin tänä vuonna ennätysmäärä kuoroja, jotka edustivat niin iältään, kieleltään kuin laulutyyliltään varsin erilaisia suuntauksia. Ääneen pääsivät niin ruotsinkieliset Furorna kuin lapsivoittoinen, voimaannuttavin menetelmin toimiva Sing and Shine sekä rempseä, haitarin säestyksellä esiintynyt Pulssi Pum.

Lisäksi Varttuneiden ryhmä tanssi salonkitansseja, Marketta Palomäki esitti hersyvän monologin ikäihmisen elämästä ja Liikuntapalveluiden Johanna Rotko piti osallistujille vauhdikkaan taukojumpan. 

Luultavasti illalla nukkumaan mennessä monella soi pään sisäisessä jukeboksissa juhlissa yhdessä lauletut, ”Hyvää yötä ja huomenta” tai ”Satumaa”!

Katso videolta kun juhlaväki jumppasi!