Tietotekniikka ja sähköinen asiointi

Opastusta tietokoneen käyttöön saa muun muassa kirjastoissa, palvelukeskuksissa ja työväenopiston kursseilla.
 
Kirjastossa voit osallistua ryhmäopastukseen tai varata henkilökohtaisen opastusajan. Joissain kirjastoissa saa opastusta myös ilman ajanvarausta, esimerkiksi kirjaston Pajassa. 
 
Enter ry:n vapaaehtoiset seniorit opastavat kirjastoissa sekä palvelukeskuksissa. Enter ry järjestää luentoja ja tietoiskuja tietokoneisiin ja muihin mobiililaitteiden käyttöön liittyvistä aiheista.

Pääkaupunkiseudun 4H kouluttaa nuoria vapaaehtoisia avustamaan ikäihmisiä digiasioinnissa. 4H digihelpparin tavoittaa puhelimitse 050 3372965. Palvelu on asiakkaille maksuton.
 
Jos haluat syvempää perehdytystä tietyn laitteen tai ohjelmiston käyttöön, sinun kannattaa tutustua työväenopiston tietotekniikkakurssien tarjontaan.

Sähköinen asiointi

Sähköinen asiointi helpottaa muun muassa pankkiasioiden hoitamista.  Myös monet hakemukset on helppo täyttää tietokoneella.

Kaupungin asiointipisteistä saat apua sähköiseen asiointiin. Autamme henkilökohtaisesti vaikkapa hakemusten täyttämisessä tai löytämään kaipaamasi tiedon. Katso yhteystiedot: espoo.fi/asiointipisteet

Kanta.fi-palvelu

Potilastiedon arkistossa voit tarkastella omia potilastietojasi netissä vaivattomasti. Omakanta on palvelu, jossa voi katsoa omia sähköisiä resepti- ja terveystietoja.

Kanta.fistä löydät myös asiointiohjeita apteekin sähköisen reseptin käyttöön, toisen puolesta asiointiin sekä siihen, mitä pitää ottaa huomioon, kun matkustaa ulkomaille ja käytössäsi on reseptilääkkeitä.