Huoli-ilmoitus yli 65-vuotiaasta espoolaisesta

Milloin ilmoitus tehdään?

Voit tehdä ilmoituksen, kun sinulla herää huoli iäkkäästä henkilöstä, joka on ilmeisen kykenemätön vastaamaan omasta huolenpidostaan, terveydestään tai turvallisuudestaan.

Ilmoituksen tarkoituksena on varmistaa, että iäkäs henkilö saa tarvitsemansa huolenpidon silloinkin, kun hän ei sitä itse osaa tai ymmärrä pyytää.

Kuka voi tehdä ilmoituksen?

Ilmoituksen voi tehdä kuka tahansa yksityishenkilö. Suosittelemme, että kerrot huolen kohteena olevalle henkilölle ilmoituksen tekemisestä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöstö ilmoittaa henkilöstä viranomaisohjeistusten mukaisesti oikealle taholle.

Mihin otan yhteyttä?

Jos olet huolissasi yli 65-vuotiaasta espoolaisesta, tee ilmoitus Seniorineuvonta Nestoriin puhelimitse tai sähköpostilla. Huoli-ilmoitus käsitellään viimeistään seitsemän arkipäivän aikana.

Ole yhteydessä Seniorineuvonta Nestoriin p. 09 816 33 333 arkisin klo 9–15, lähetä sähköposti osoitteeseen: nestori@espoo.fi tai tee sähköinen huoli-ilmoitus.

Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee kiireellisissä asioissa ympäri vuorokauden, p. 09 816 42 439.

Jos tilanne on henkeä uhkaava, soita hätäkeskukseen p. 112.

Mitä tapahtuu ilmoituksen jälkeen?

Olemme ikääntyneeseen ilmoituksen perusteella yhteydessä ja selvitämme hänen tilanteensa ja tarpeensa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon viranomaisilla on vaitiolovelvollisuus, joten emme voi antaa yksityishenkilöön liittyviä tietoja huoli-ilmoituksen tekijälle.