Palveluseteli hoiva-asumiseen

Vaihtoehtoinen palvelujen järjestämistapa on palveluseteli, jolla kuntalainen voi ostaa hoiva-asumispalveluja yksityiseltä palveluntuottajalta. Asiakas voi valita palvelusetelin, mikäli hänellä on todettu ympärivuorokautisen hoiva-asumisen tarve.

Palvelutarpeen arvioista saa lisätietoa seniorineuvonta ja palveluohjaus Nestorista, p. 09 816 33 333, arkisin klo 9–15.

Päätös palvelusetelin myöntämisestä tehdään palvelutarpeen arvioinnin ja siihen liittyvän palveluratkaisun jälkeen. Asiakas valitsee palveluntuottajan kaupungin hyväksymistä palveluntuottajista.

Hoiva-asumisen palveluseteli on tarkoitettu ympärivuorokautiseen hoiva-asumiseen. Palvelusetelin arvo määritellään asiakkaan nettotulojen perusteella. Palvelusetelillä asiakas maksaa hoivakodin ateria- ja palvelumaksua. Asiakas maksaa itse vuokran ja mahdollisen hoivakodin ateria- ja palvelumaksun ja palvelusetelin erotuksen.

Käytössä Espoossa on sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä (PSOP). Sähköiset palvelusetelit toimivat valtakunnallisessa parastapalvelua.fi -verkkopalvelussa. Sähköisen järjestelmän käyttö ei muuta palvelusetelien myöntämisen periaatteita, arvoa eikä itse palvelun sisältöä.