Asunnon muutostyöt

Asunnon muutostöillä voidaan helpottaa omatoimista elämistä kotona. Muutostöitä ovat muun muassa kynnysten poistaminen, porraskaiteiden ja rollaattori- tai pyörätuoliluiskien rakentaminen, tukikaiteiden asentaminen, kylpyammeen poistaminen ja korvaaminen suihkutilalla sekä valaistuksen parantaminen.

Kaupungin toimintaterapeuteilta saa apua ja neuvontaa asunnonmuutostöiden suunnitteluun ja järjestelyyn. Toimintaterapeuttien keskitetty ajanvaraus, p. 09 816 27 777 ti–pe klo 8.30–9.30

Vanhustyön keskusliitolla on korjausneuvojia, jotka avustavat remonttitarpeiden kartoittamisessa, suunnittelussa, avustusten hakemisessa ja tarvittaessa muutostyöt suorittavan urakoitsijan etsimisessä. Espoossa korjausneuvojana toimii Timo Vänskä, p. 050 449 3395, s-posti: timo.vanska@vtkl.fi. Korjausneuvonnan päällikkö on Jukka Laakso, p. 040 502 3807, s-posti: jukka.laakso@vtkl.fi. Neuvonta on maksutonta.

Lähtökohtaisesti asunnon muutostöiden kustannukset maksetaan itse. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myöntää avustusta sosiaalisen ja taloudellisen tarveharkinnan perusteella vanhusväestön ja vammaisten asuinrakennusten tai asuntojen korjaustoimintaan. Avustusta haetaan ARA:lta. Lisätietoja: Tekninen ja ympäristötoimi, korjausneuvoja, p. 050 413 4675

Hissi kerrostaloon

Hissi kerrostalossa parantaa asumisen laatua ja asuinrakennuksen toiminnallisuutta.
Hissi voidaan rakentaa jälkikäteen erilaisiin kerrostaloihin. Lisätietoa hissin rakentamisesta hissittömään taloon saa Iäkkäiden asuminen Espoossa -oppaasta.

Mihin asumaan remontin ajaksi?

Tilapäismajoituksen järjestely kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen remontin alkamista. Tietoa eri vaihtoehdoista löytyy Iäkkäiden asuminen Espoossa -oppaasta.