Asunnon muutostyöt

Asunnon muutostöillä voidaan helpottaa omatoimista elämistä kotona. Muutostöitä ovat muun muassa kynnysten poistaminen, porraskaiteiden ja rollaattori- tai pyörätuoliluiskien rakentaminen, tukikaiteiden asentaminen, kylpyammeen poistaminen ja korvaaminen suihkutilalla sekä valaistuksen parantaminen.

Kaupungin toimintaterapeuteilta saa apua ja neuvontaa asunnonmuutostöiden suunnitteluun ja järjestelyyn. Voit varata asunnonmuutostyökäynnin soittamalla avokuntoutuksen ajanvaraukseen. Katso tarkemmat yhteystiedot  kuntoutus ja apuvälineet -sivulta  toimintaterapia aikuisille -otsikon alta.

Vanhustyön keskusliitolla on korjausneuvojia, jotka avustavat remonttitarpeiden kartoittamisessa, suunnittelussa, avustusten hakemisessa ja tarvittaessa muutostyöt suorittavan urakoitsijan etsimisessä. Espoossa korjausneuvojana toimii Nina Leino, p. 050 449 3395, s-posti: nina.leino@vtkl.fi. Korjausneuvonnan päällikkö on Jukka Laakso, p. 040 502 3807, s-posti: jukka.laakso@vtkl.fi. Neuvonta on maksutonta.

Lähtökohtaisesti asunnon muutostöiden kustannukset maksetaan itse. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myöntää avustusta sosiaalisen ja taloudellisen tarveharkinnan perusteella vanhusväestön ja vammaisten asuinrakennusten tai asuntojen korjaustoimintaan. Avustusta haetaan suoraan ARA:lta.

Hissi kerrostaloon

Hissi kerrostalossa parantaa asumisen laatua ja asuinrakennuksen toiminnallisuutta. Hissi voidaan rakentaa jälkikäteen erilaisiin kerrostaloihin. ARAlta voi hakea avustusta hissin rakentamiseen, hissin korjaukseen liikkumisesteen poistamiseksi sekä korjauksiin, joilla mahdollistetaan liikuntaesteisen pääsy asuinrakennukseen, siinä oleviin asuntoihin ja muihin tiloihin.

Mihin asumaan remontin ajaksi?

Tilapäismajoituksen järjestely kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen remontin alkamista. Tietoa eri vaihtoehdoista löytyy Iäkkäiden asuminen Espoossa -oppaasta.