Keikka-apu

Kiinnostaako keikkamuotoinen yli 65-vuotiaiden espoolaisten ikäihmisten parissa toimiminen
oman aikataulun mukaan? Keikka-apu on yhdessä tekemistä, avun ja seuran tarjoamista.

Keikka-avun vapaaehtoisena voit tehdä kertaluontoisia "keikkoja" kotona asuvien ikäihmisten avustamiseksi. Tehtäväkirjo on laaja: keikkalainen voi esimerkiksi lähteä asiakkaan kanssa kauppaan, lääkäriin, kahville, kirjastoon tai ulkoilemaan. Tai vaikka avustaa tietokoneen tai kännykän käytössä, virittää digiboksin, auttaa lomakkeiden täytössä, vaihtaa lampun tai tehdä muita pienimuotoisia kodintöitä. Siivoustöitä vapaaehtoiset eivät kuitenkaan tee.

Keikka-auttaja ei sitoudu tekemään tiettyä määrää keikkoja, vaan voi valita itselleen sopivia, mielekkäältä tuntuvia tehtäviä omien aikataulujensa mukaan. Usein vapaaehtoinen voi määritellä auttamisajankohdan kokonaan itse, sillä kaikki avunpyynnöt eivät ole sidottuja tiettyyn päivään tai kellonaikaan.

Periaatteena on myös, että toimitaan yhdessä: vapaaehtoinen ei tee asioita ikäihmisen puolesta, vaan hänen kanssaan. Tarkoituksena on löytää yhdessä tekemisen ilo!

Keikka-apua koordinoidaan EJY ry:stä.  Kehittämistyössä ovat olleet myös mukana Espoon seurakunnat, Espoon kaupungin vanhusten palvelut, SPR:n Espoon ystävävälitys, Esbo svenska pensionärer ja HelsinkiMissio.

Seuraava koulutus

Koulutuksia kaksi kertaa kevät- ja syyskaudella. Tarkemmat tiedot ejy.fi sivuilta, EJYssä tapahtuu

Keikka-avun yhteystiedot:

p. 050 381 0999 tai  keikka(at)ejy.fi
puhelinaika ma-pe  klo 9-11