Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoisena vaikutat ja voit hyvin!

Vapaaehtoistoiminta tuo elämään sisältöä ja tarkoitusta. Vapaaehtoisena voit toimia esimerkiksi ystävänä, juttukaverina, asiointiapuna, saattajana, ulkoiluseurana, lukuapuna, atk-apuna tai säestäjänä. Voit myös toimia vertaisohjaajana ryhmässä ja tuoda oman osaamisesi muiden iloksi.

Vapaaehtoisena voit olla kanssakulkijana ja kulkea hetken ikäihmisen rinnalla niin arjessa kuin juhlassa. Voit antaa lahjaksi aikaasi ja vaikuttaa näin ikääntyneen hyvinvointiin konkreettisilla teoilla.

Sinulle sopiva tapa toimia vapaaehtoisena

Voit olla seniori, työikäinen tai nuori. Jos olet alle 18-vuotias, tarvitsemme vanhempiesi kirjallisen suostumuksen, jotta voit tulla mukaan vapaaehtoistoimintaan.

Osa toimipisteistämme toimii vain arkipäivisin ja päiväsaikaan, osa myös muina aikoina. Kaupungilla on useita palvelu- ja seniorikeskuksia sekä asumisyksiköitä eri puolilla Espoota. Myös Espoon uudessa sairaalassa Jorvin kampuksella on vapaaehtoistoimintaa. Näistä saatat löytää vapaaehtoistehtävän aivan läheltä kotiasi. Kaikki vapaaehtoiset saavat perehdytyksen toimipisteessä ja voit myös tulla mukaan peruskoulutukseen.

Kotona asuville järjestämme Keikka-apua yhdessä Espoon vapaaehtoisverkoston kanssa. Jos haluat tulla vapaaehtoiseksi Keikka-apuun, voit tulla mukaan koulutukseen, joita järjestetään kaksi kertaa vuodessa tai olla yhteydessä Keikka-avun koordinaattoriin.

Espoon kaupungin vanhusten palvelujen vapaaehtoiset ovat tapaturma- ja vastuuvakuutettuja, ja jokaisessa toimipisteessämme on nimetty vapaaehtoistoiminnan yhdyshenkilö tueksesi toimintaan.

Huomioimme vapaaehtoisiamme tapaamisilla, retkillä ja juhlilla, joista osa toteutetaan yhdessä Espoon vapaaehtoisverkoston kanssa. Järjestämme vapaaehtoiskoulutuksia yhdessä järjestötoimijoiden ja seurakunnan kanssa. Voit kysyä näistä lisää vapaaehtoistoiminnan koordinaattorilta, puh. 046 877 1917.

Seuraavat tapahtumat ja koulutukset:

Toteutuvat syyskaudella 2019

Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -vapaaehtoiskoulutus

maanantaina 21.10. ja 4.11.2019   klo 8.30 - 13.00

Palvelutalo Kotikoivu, Kenttämiehentie 3, Mäkkylä

Kuntosaliystävä -vapaaehtoiskoulutus

maanantaina 11.11. ja 25.11.2019  klo 8.30 - 11.00

paikka: Tapiolan palvelukeskus, Länsituulentie 1,  3. krs.

Ilmoittautuminen: katso kohdasta "ulkoiluystäväksi iäkkäälle" (otsikkopalkki vasemmalla)

Kuntosaliystäväksi -koulutus (pdf, 270 Kt)

Vapaaehtoistoiminta Espoon sairaalassa

Espoon sairaalan vapaaehtoistoiminta järjestyy OLKA -vapaaehtoistoiminnan kanssa.

Katso myös Espoon sairaala

Syyskauden OLKA-valmennukset

keskiviikkona 6.11.2019 klo 15.30 - 19.30

paikka: Meilahden sairaala

Lisätietoja: olka[at]ejy.fi  ja p. 050 382 7711