Sateenkaariliput liehuvat tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta Espoossa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
15.5.2018 klo 16.26

Toukokuun 17. on kansainvälinen homo- ja transfobian vastainen päivä. Espoon kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta, nuorisovaltuusto ja nuorisotila Kirjava ovat olleet aloitteellisia ja haastaneet julkisia toimijoita sekä espoolaisia yrityksiä ja espoolaisia sateenkaariliputukseen teemapäivänä. Liputus viestii kaikkien osallisuutta, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Liputuksesta on tarkoitus tehdä jokavuotinen ja sen toivotaan käytäntönä yleistyvän eri puolilla Espoota ja myös laajemmin kaupungin toimipisteissä.

”Kaupunki sitoutuu julkisesti tasa-arvon edistämiseen ja stereotypioiden torjumiseen. Julkinen sitoutuminen näkyy kaikessa toiminnassa kaupungin sisällä ja palveluissa kuntalaisille.” – Näin on kirjoitettu eurooppalaisen tasa-arvon peruskirjassa, jonka Espoon valtuusto on hyväksynyt 2008.

”Liputus on kunnianosoitus ja näkyväksi tekemisen teko. Olen erittäin iloinen ja hyvilläni, että perinne lähtee nyt liehumaan”, toteaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan esittelijä Kaarina Salonen.

Sateenkaariliput liehuvat muun muassa Tapiolan kulttuurikeskuksen, Sellon kirjaston ja   Opinmäen koulukeskuksen edessä Suurpellossa. Myös Omnia osallistuu liputukseen.

Sellon kirjastossa järjestetään 17.5. tilaisuus, jossa keskustellaan yleisön ehdottamista, aihepiiriin liittyvistä kysymyksistä. Aiheiden kerääminen alkaa klo 16.30 ja varsinainen paneeli käynnistyy klo 17.30 – 19. Panelisteina ovat Juha Beurling, Panu Mäenpää, Hannu Heikkinen, Aleksi Vesala, Kim Forsman ja Malin Gustavsson. Paneelin juontaa Kaarina Salonen Espoon kaupungilta

Myös Helsinki-Pride -tapahtuman aikana, kesäkuun viimeisellä viikolla sateenkaariliputus on paikallaan. Prideviikolla järjestetään sateenkaarevat aineistonäyttelyt, joka kirjastossa Espoossa. Nuorisotoimen työntekijät nuorisotila Kirjavasta ovat mukana toteuttamassa tapahtumaa. 19.6. järjestetään pre-Pride tapahtuma Sellon kirjastossa.

Kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta on toiminut Espoossa vuodesta 1981. Lue toimikunnasta lisää Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta.