Sankareita ja liittolaisia – Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi 2018

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
12.10.2018 klo 12.44

Vuoden 2018 Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi järjestetään Espoossa Sellosalissa ma-ti 19.–20.11.2018. Lastenkulttuurin tekijöille ja toimijoille suunnatun foorumin aiheena on Sankareita ja liittolaisia – Unelma yhdenvertaisista lastenkulttuuripalveluista.

Vuosittain järjestettävä valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi nostaa esille lastenkulttuurin merkityksiä ja mahdollisuuksia sekä antaa suuntaviivoja sen tulevaisuudelle. Tänä vuonna nostetaan esiin kulttuurisen diversiteetin kysymyksiä ja edistetään erityisesti eri kieli- ja kulttuuritaustaisten lasten, nuorten ja lapsiperheiden yhdenvertaisuutta. Keskiössä ovat mm. saavutettavuus, osallisuus, representaatiot ja erilaiset unelmat.  

Alan asiantuntijoille, tekijöille ja toimijoille suunnatussa foorumissa kuullaan monipuolinen sarja puheenvuoroja ja esittelyjä teemaan liittyen. Mukana ovat mm. kansanedustaja Jani Toivola, Ruskeat Tytöt Median päätoimittaja Koko Hubara, Urban Apan taiteellinen johtaja Sonya Lindfors, valokuvaaja- ja videotaiteilija Marja Helander, monimuotoisuus- ja osallisuusasiantuntija Sara Salmani, Vuoden saamelainen 2017 Pirita Näkkäläjärvi, taitelija Carmen Baltzar, lastenkulttuurikoordinaattoori Anne Line Svelle Children’s Culture Centre -keskuksesta Aarhusista sekä huippujoukko muita sankareita ja liittolaisia.  

Koko ohjelma ja ilmoittautumisohjeet ovat koottuna Lasten kulttuurikeskus Auroran verkkosivulle Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi 2018

Järjestämisestä vastaavat Espoon kaupunki, Lasten kulttuurikeskus Aurora, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ja yhteistyökumppanit.